Παρίσι: 24 οικολόγοι σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω διάσκεψης για το Κλίμα

Παρίσι: 24 οικολόγοι σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω διάσκεψης για το Κλίμα Facebook Twitter
0

7 χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός και άλλοι 15 χιλιάδες σε ετοιμότητα στο Παρίσι για τη σημερινή Σύνοδο για το κλίμα, στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 196 χώρες, αλλά και ηγέτες όπως ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Τζινπίνγκ και ο Μόντι.

Η κυκλοφορία απαγορεύεται και επιβάλλονται περιορισμοί σε οδικούς άξονες ενώ οι κάτοικοι έχουν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους για να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν θέσει σε κατ’ οίκο περιορισμό 24 οικολόγους-ακτιβιστές εκμεταλλευόμενες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είναι σε ισχύ στο Παρίσι λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Για τους συγκεκριμένους ακτιβιστές ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσερ ότι έχουν βίαιο παρελθόν και πως είπαν ότι δεν θα σεβαστούν την κατάσταση ανάγκης.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε χθες στο Παρίσι σε 341 προσαγωγές, από τις οποίες οι 317 μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις, μετά τη συγκέντρωση που αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια παραμονή της έναρξης της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Προηγούμενος απολογισμός χθες βράδυ έκανε λόγο για 289 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 174 μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις, στο περιθώριο της συγκέντρωσης αυτής που είχε στόχο να ασκήσει πίεση στους ηγέτες οι οποίοι συναντώνται σήμερα στη διάσκεψη COP21 στο Μπουρζέ, προκειμένου να αναλάβουν αποφασιστική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ