18 άμαχοι νεκροί στις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

18 άμαχοι νεκροί στις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών στην πόλη Αρίχα της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο σημειώνει πως πιθανόν τα αεροσκάφη να ήταν ρωσικά.


Επιδρομές "πιθανόν ρωσικές" είχαν θέσει στόχο την Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του συνασπισμού των ανταρτών "Στρατός της κατάκτησης", με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 πολίτες να σκοτωθούν και περισσότεροι από 40 να τραυματιστούν, δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.


Ο Ραχμάν είπε ότι συνολικά τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή. Το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 40, πληροφορία που δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.


Στον συνασπισμό αυτόν μετέχει κυρίως το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, που πολεμά τις φιλοκυβερνητικές
δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να ανακαταλάβουν έδαφος σε αυτή την επαρχία.


Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε γειτονιές και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, πρόσθεσε ο Ραχμάν, διευκρινίζοντας ότι πολλοί τραυματίες είναι σε "κρίσιμη κατάσταση".


Ο Στρατός της Κατάκτησης πήρε τον έλεγχο της περιοχής Αρίχα τον Μάιο έπειτα από σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η Ρωσία άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, τονίζοντας ότι στοχεύει τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες "τρομοκρατικές" οργανώσεις, ωστόσο ομάδες σύρων ανταρτών κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχεύει τους μαχητές της αντιπολίτευσης και όχι τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Η περιοχή Ιντλίμπ και ο Στρατός της Κατάκτησης αποτελούν συχνά στόχο των επιδρομών αυτών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια