Διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στο σταθμό της Φρανκφούρτης ως διαμαρτυρία για τη Σύνοδο στο Παρίσι

Διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στο σταθμό της Φρανκφούρτης ως διαμαρτυρία για τη Σύνοδο στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές στον σταθμό της Φρανκφούρτης σήμερα με στόχο να εμποδίσουν την αναχώρηση του τρένου στο οποίο επέβαινε η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, η οποία ταξίδευε για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για το Κλίμα.


Η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς και περισσότερα από 30 στελέχη του υπουργείου ταξίδευαν με τρένο από το Βερολίνο με κατεύθυνση το Παρίσι, όπου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η Σύνοδος.


Όταν η αμαξοστοιχία έκανε στάση στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης, δύο διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές μπροστά από το τρένο, ενώ άλλοι κατέβηκαν με σχοινιά στην οροφή του βαγονιού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.


Χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες προκειμένου οι αρχές να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τις σιδηροτροχιές και κατόπιν το τρένο συνέχισε το δρομολόγιό του.

Διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στο σταθμό της Φρανκφούρτης ως διαμαρτυρία για τη Σύνοδο στο Παρίσι Facebook Twitter


Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό.


Νωρίτερα σήμερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επισήμανε σε δηλώσεις της πόσο σημαντική είναι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα για τη Γερμανία. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής στο Παρίσι στοχεύει στο να ανοίξει το δρόμο για την απεξάρτηση της παγκόσμιας κοινότητας από τα ορυκτά καύσιμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM