Τρεις οι νεκροί και εννέα οι τραυματίες από τον ένοπλο που χθες εισέβαλε σε κλινική αβλώσεων στο Κολοράντο

Τρεις οι νεκροί και εννέα οι τραυματίες από τον ένοπλο που χθες εισέβαλε σε κλινική αβλώσεων στο Κολοράντο Facebook Twitter
0

Τρεις είναι οι νεκροί και εννέα οι τραυματίες από το αιματηρό συμβάν που σημειώθηκε χθες σε κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο των δυτικών ΗΠΑ.

Οι αρχές παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα του ενόπλου που εισέβαλε στην κλινική αμβλώσεων, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τις 17:00 τοπική ώρα (02.00 ώρα Ελλάδας), ύστερα από πεντάωρη ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.


Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και το Denver Post, μετέδωσαν ότι ο δράστης ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούς Ντίαρ και είναι περίπου 50 ετών. Δημοσίευσαν επίσης τη φωτογραφία ενός μεγαλόσωμου άνδρα, στην οποία διακρίνεται από πίσω, την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες. Έχει κοντά μαλλιά ξυρισμένα, φορά λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικό παντελόνι.

Τρεις οι νεκροί και εννέα οι τραυματίες από τον ένοπλο που χθες εισέβαλε σε κλινική αβλώσεων στο Κολοράντο Facebook Twitter

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Σπρινγκς, ο αστυνομικός Γκάρετ, 44 ετών, ήταν αρμόδιος για την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης. Χθες κλήθηκε από τη δημοτική αστυνομία που ζητούσε ενισχύσεις.


Εννέα άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε αστυνομικοί νοσηλεύονται. "Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή επί του παρόντος", δήλωσε η Κάθριν Μπάκλεϊ, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης ανησυχούν και θέλουν να διαπιστώσουν αν ο ένοπλος, ο οποίος έδρασε με πυροβόλο όπλο, μπορεί να είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο κτίριο, το οποίο οι αρχές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε προειδοποιήσει ότι ο δράστης είχε μαζί του "μηχανισμούς" αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί για πρόκειται για εκρηκτικά.

Τρεις οι νεκροί και εννέα οι τραυματίες από τον ένοπλο που χθες εισέβαλε σε κλινική αβλώσεων στο Κολοράντο Facebook Twitter


Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από την εσπευσμένη απομάκρυνση ανθρώπων από το κτίριο, μέσα στο χιόνι.


Ούτε η αστυνομία, ούτε η ομοσπονδία κέντρων οικογενειακού προγραμματισμού είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι αυτή η μη κερδοσκοπική οργάνωση που λαμβάνει δημόσιες επιδοτήσεις ήταν ο στόχος του δράστη.


Τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού είναι στις ΗΠΑ τα μεγαλύτερα που παρέχουν γυναικολογικές υπηρεσίες: προληπτικές εξετάσεις, αλλά και αντισυλληπτικά και επεμβάσεις για διακοπή της κύησης.


Οι αμβλώσεις κυρίως είναι η αιτία για να αποτελούν τα κέντρα αυτά στόχο συχνών διαδηλώσεων ή επιθέσεων από ακραίους πολέμιους των αμβλώσεων. Πρόσφατα, αυτά τα κέντρα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης, μετά τη δημοσίευση διαφόρων βίντεο που υποδηλώνουν ότι η οργάνωση αυτή πωλούσε εμβρυϊκά κύτταρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ