Η Ρωσία ανεβάζει το θερμόμετρο με νέες δηλώσεις Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη

Η Ρωσία ανεβάζει το θερμόμετρο με νέες δηλώσεις Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη Facebook Twitter
1
Η Ρωσία ανεβάζει το θερμόμετρο με νέες δηλώσεις Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη Facebook Twitter


Ο

ι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συμφώνησαν σήμερα στην ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία, για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών εκστρατειών που πραγματοποιούν στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία ακολούθησε την συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο δήλωσε: «Αυτό που συμφωνήσαμε είναι να πλήττουμε θέσεις μόνο του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) και όχι ενάντια σε δυνάμεις που πολεμούν την τρομοκρατία. Θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες για ποιους πρέπει να χτυπάμε και ποιους όχι».

«Γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός», δήλωσε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιτευχθεί συναίνεση για τον σχηματισμό μιας διευρυμένης και ισχυρής συμμαχίας για την καταπολέμησης τη τρομοκρατίας, ενώ τόνισε πως έφτασε η ώρα για τις χώρες που καταπολεμούν την τρομοκρατία να αναλάβουν την ευθύνη τους για όσα εξελίσσονται και να συντονίσουν τα βήματα τους.

Η Ρωσία ανεβάζει το θερμόμετρο με νέες δηλώσεις Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη Facebook Twitter


Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στράφηκε και πάλι στο θέμα της κατάρριψης του αεροσκάφους από τους Τούρκους και την χαρακτήρισε "πράξη προδοσίας από μια χώρα που η Ρωσία θεωρούσε φίλη της".


Ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στην συνεργασία με τη δυτική συμμαχία (στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες) για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και εργάζεται για το σχηματισμό μιας ευρείας διεθνούς συμμαχίας που μπορεί να συμφωνήσει στον τρόπο επίλυσης της συριακής κρίσης.

Νωρίτερα υπήρξε και επίσημη απάντηση ως προς το ηχητικό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι Τούρκοι. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα διαψεύδει την Τουρκία και ανέφερε πως τα ηχητικά αρχεία όπου έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του βομβαρδιστικού προτού το καταρρίψουν είναι χαλκευμένα.


«Πόσο χρόνο τους χρειάστηκε για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αριστούργημα;» σχολίασε η Ζαχάροβα για τα ηχητικά που φέρονται να έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωποι του τουρκικού γενικού επιτελείου τόνισαν στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο στην Άγκυρα ότι δεν διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης τα εν λόγω ηχητικά αρχεία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Στην ιστορια αυτη υπαρχουν καποια αξιοπροσεκτα σημεια.Οχι τα στρατιωτικα.Οχι η "ισοπεδωση"απο την ρωσικη αεροπορια μεσα σε μια μερα της περιοχης των Τουρκμενων "ανταρτων".Αυτο ηταν αναμενομενο,απο την στιγμη που ο Ερντογκαν δηλωσε οτι"..οι τουρκμενοι ειναι αδελφια μας και δεν θα τους αφησουμε ποτε αβοηθητους".Η κινηση του Πουτιν ηταν,στην ουσια,"φορσέ".Το μεγαλο ενδιαφερον ειναι σε αλλα "μετωπα".Στο διπλωματικο ,στο επικοινωνιακο και στο επιχειρηματικο.Ας σημειωθει,πρωτον,η ιδιαιτερως "χλιαρη"στηριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκια.Και οι δηλωσεις της Γερμανιας και τις Μ.Βρεταννιας οτι θα μετασχουν στις επιχειρησεις κατα του ISIS.Την στιγμη που στα διεθνη ΜΜΕ εμφανιζονται συνεχως στοιχεια τα οποια καταδεικνυουν "συνεργασια"οχι απλα της Τουρκιας,αλλα και της ιδιας οικογενειας Ερντογκαν(..υιου και θυγατρος..) με τους τζιχαντιστες.Με το αζημιωτο,βεβαια.Οσον ,δε,αφορα τον "οικονομικο"πολεμο που κηρυξε ο Τσαρος Βλαδιμηρος στον Σουλτανο Ρετζεπ(ταξιδιωτικη οδηγια,τελος στις εισαγωγες τουρκικων οπωροκηπευτικων,αναστολη κατασκευης αγωγου και πυρηνικου εργοστασιου..)προκυπτει ενα ερωτημα.Τι θα γινει αν ο Βλαδιμηρος προχωρησει στο αδιανοητο ,μεχρι σημερα.Την διακοπη παροχης φυσικου αεριου στην Τουρκια.Η οποια προμηθευεται πανω απο το 50 % του φυσικου αεριου που καταναλωνει απο την Ρωσια.Δεν νομιζω οτι ειναι πιθανο να συμβει κατι τετοιο,αλλα αν συμβει η οικονομικη κριση στην Τουρκια θα ειναι τεραστια.Και αυτο,ειτε μας αρεσει,ειτε οχι,δεν ειναι καλο για την χωρα μας.Διοτι οταν ενα τοσο "δημοκρατικο"κρατος οπως η Τουρκια αντιμετωπιζει ενα πολυ σοβαρο εσωτερικο προβλημα η συνηθης λυση ειναι μια.Να το "εξαγει".Και αυτο δεν θα ειναι καλο για τους "φιλους και γειτονες της".Εκτος εαν...Εκτος εαν αντιληφθουμε,κατι που δυστυχως κανουμε εξαιρετικα σπανια στην συγχρονη ιστορια μας,οτι "Οι καιροι ου μενετοι".Και ενεργησουμε αναλογα.