O πάπας στην Αφρική: Η τρομοκρατία τρέφεται από τη φτώχεια

O πάπας στην Αφρική: Η τρομοκρατία τρέφεται από τη φτώχεια Facebook Twitter
0

«Με ανησυχούν  περισσότερο τα κουνούπια παρά η τρομοκρατία και η ασφάλεια μου», είπε ο πάπας Φραγκίσκος με το που πάτησε το πόδι του στην Κένυα, ξεκινώντας την επίσκεψη του στην Αφρική. Στη συνέχεια θα μεταβεί  στην Ουγκάντα και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία -στην μεγαλύτερου ρίσκου περιοδεία που έχει κάνει από την ανάληψη των καθηκόντων του.  

Σε δηλώσεις του στο Ναιρόμπι ο Πάπας είπε: «Θα ήθελα να παροτρύνω όσους πραγματικά νοιάζονται για τις ανάγκες των φτωχών και των νέων να φροντίσουν για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κατανομή των φυσικών πόρων» και σημείωσε ότι « η εμπειρία δείχνει ότι η βία, η τρομοκρατία, οι συγκρούσεις, γεννιούνται από τη φτώχεια και την απογοήτευση».

Αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο μέρος του ταξιδιού του Ποντίφικα είναι η επίσκεψη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Εκεί θα επισκεφθεί στρατόπεδο προσφύγων του εμφυλίου πολέμου και θα εγκαινιάσει την Ιερή πύλη του ναού του Μπανγκούι.

Στην Κένυα, το 23% των πολιτών είναι καθολικοί, προτεστάντες είναι το 47% και το 11% μουσουλμάνοι. Στην Ουγκάντα, Καθολικοί και Προτεστάντες μοιράζονται εξίσου το 42%, το 12% είναι μουσουλμάνοι. Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 50%  είναι Καθολικοί και Προτεστάντες και το 15% μουσουλμάνοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ