Ο Ντόναλντ Τραμπ κοροϊδεύει την αναπηρία δημοσιογράφου των Ν.Υ. Τimes

Ο Ντόναλντ Τραμπ κοροϊδεύει την αναπηρία δημοσιογράφου των Ν.Υ. Τimes Facebook Twitter
1

Αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του υποψηφίου για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, να κοροϊδέψει αναπηρία δημοσιογράφου, ο οποίος του είχε ασκήσει κριτική.

Ο δημοσιογράφος των Νew York Times Σέρτζ Κοβαλέσκι είχε σχολιάσει αρνητικά σε άρθρο του τη δήλωση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου το 2001 ότι «εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες μουσουλμάνοι γιόρταζαν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη».

Ο Κοβαλέσκι είχε ερευνήσει τότε το θέμα (ως δημοσιογράφος της Washington Post εκείνη την εποχή) και είχε διαψεύσει όσα είχε ισχυριστεί ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων. «Το βέβαιο είναι πως δεν θυμάμαι να υπάρχει ούτε ένας που να λέει ότι υπήρχαν άνθρωποι που πανηγύριζαν. Εξ όσων μπορώ να θυμηθώ δεν είχε συμβεί αυτό», δήλωσε.

 

Όταν αναφέρθηκε σε αυτό το σχόλιο του δημοσιογράφου ο Τραμπ αλλοίωσε τη φωνή του και άρχισε να κινεί τα χέρια του με τον τρόπο που τα κινεί τα δικά του ο Κοβαλέσκι, λόγω της αναπηρίας του, καθώς πάσχει από «αρθρογρύπωση». Η χρόνια ασθένεια αυτή περιορίζει τις κινήσεις των χεριών του ασθενή. «Θα έπρεπε να βλέπατε τον καημένο το δημοσιογράφο, δεν ξέρω τι είπα, δεν θυμάμαι,…αυτό συνέβη πριν 14 χρόνια χωρίς να ανακαλέσουν», είπε ο Τραμπ, κοροϊδεύοντας την αναπηρία του Κοβαλέσκι.

Οι Ν.Υ. Τimes χαρακτήρισαν απαράδεκτη την ενέργεια του Τράμπ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ