ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H Mόσχα βάζει "φρένο" στα τουρκικά προϊόντα

H Mόσχα βάζει "φρένο" στα τουρκικά προϊόντα Facebook Twitter
1

Η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους της στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία, επικαλούμενη παραβιάσεις των υγειονομικών κανόνων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας, δύο ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επικαλείται τον υπουργό Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσόφ που κάνει λόγο για "επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών κανονισμών από τους τούρκους παραγωγούς", οι οποίες μπορεί να αφορούν το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη χώρα.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από το Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια των Τροφίμων Rosselkhoznadzor να ενισχύσει τους ελέγχους έπειτα από την έρευνα του υπουργείου Γεωργίας που έδειξε ότι σχεδόν το 15% των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία δεν πληρούν τους ρωσικούς κανονισμούς.

Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και προϊόντα κρέατος στην Ρωσία και είχε επωφεληθεί από το ερυωπαικό εμπάργκο στη Μόσχα, λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Οι ρωσοτουρκικές εμπορικές συναλλαγές υπολογίζονται στα 34-35 δισεκατομμύρια ευρώ.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM