Άφησαν νεογέννητο σε φάτνη έξω από εκκλησία του Κουίνς

Άφησαν νεογέννητο σε φάτνη έξω από εκκλησία του Κουίνς Facebook Twitter
0

Κάθε άλλο παρά «θαύμα» χαρακτηρίζεται αυτό που αντίκρισε ο επιστάτης μιας εκκλησίας στο Queens, όταν την Δευτέρα το μεσημέρι στη φάτνη που έστηνε στον περιβάλλοντα χώρο ενόψει Χριστουγέννων, βρήκε μέσα ένα νεογέννητο μωρό, μόλις λίγων ωρών.

 

Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές, αλλά δεν έχουν διαθέσει στη δημοσιότητα, εμφανίζεται μια γυναίκα να πλησιάζει τη φάτνη με το νεογέννητο αγοράκι τυλιγμένο σε μια πετσέτα και τον ομφάλιο λώρο ακόμη να κρέμεται και το αφήνει εκεί και στη συνέχεια φεύγει.


Ο Jose Moran είπε στους αστυνομικούς πως το περιστατικό συνέβη στο διάστημα που εκείνος έφυγε για να πάει για μεσημεριανό. Όταν γύρισε άκουσε το κλάμα ενός μωρού και τότε το ανακάλυψε.


Οι αρχές αναζητούν τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο, εικάζοντας πως πρόκειται για τη μητέρα του βρέφους. Το μωρό, που είναι καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο Jamaica Hospital Center και σύμφωνα με τους γιατρούς είχε γεννηθεί περίπου 4-5 ώρες νωρίτερα.


Ο 28χρονος ιερέας της Holy Jesus Child Church, είπε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο μέρος για να αφήσει κανείς ένα μωρό και πως η κίνηση της μητέρας δεν προκαλεί τόσο θλίψη, αλλά αντιθέτως έμπνευση. «Νομίζω πως είναι θαυμάσιο. Μια εκκλησία είναι το σπίτι για όσους έχουν ανάγκη, κι εκείνη βρήκε σε αυτόν το στάβλο –το μέρος που κι ο Ιησούς βρήκε το σπίτι του- ένα μέρος για το παιδί της» προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως και πολλές άλλες Πολιτείες, έτσι και η Νέα Υόρκη διαθέτει νόμους για «ασφαλή καταφύγια» -όπως ονομάζονται- που επιτρέπουν σε γονείς να εγκαταλείπουν ανώνυμα τα βρέφη τους, χωρίς το φόβο κυρώσεων, σε μέρη όπως νοσοκομεία ή στην πυροσβεστική. Οι αρχές προσθέτουν πως οι εκκλησίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα συγκεκριμένα μέρη, αλλά ο γονιός πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιήσει κάποιον για την παρουσία του παιδιού ή να το αφήσει υπό τη φροντίδα κάποιου στο σημείο.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM