Ο Πρόεδρος Obama απένειμε το Μετάλλιο Ελευθερίας σε 17 Αμερικανούς

Ο Πρόεδρος Obama απένειμε το Μετάλλιο Ελευθερίας σε 17 Αμερικανούς Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος Obama απένειμε το Μετάλλιο Ελευθερίας σε 17 Αμερικανούς Facebook Twitter

 

Το "Μετάλλιο της Ελευθερίας" απένειμε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σε 17 Αμερικανούς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο της Ουάσινγκτον. Το "Medal of Freedom" είναι η ανώτατη τιμή που μπορεί να λάβει κάποιος πολίτης των ΗΠΑ και με αυτό επιβραβεύονται συνήθως εκείνοι που τις έχουν τιμήσει με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς κατά καιρούς το έχουν πάρει καλλιτέχνες, ακτιβιστές, επιστήμονες, αθλητές αλλά και πολιτικοί.

 

Ανάμεσα στις 17 προσωπικότητες που τιμήθηκαν κατά την χθεσινή τελετή περιλαμβάνονται ο Steven Spielberg, η Barbra Streisand και η Gloria Estefan, καθώς και ο θρύλος του μπέιζμπολ Willie Mays. Ο διάσημος μπασκετμπολίστας Yogi Berra τιμήθηκε μετά θάνατον στην ίδια εκδήλωση.

 


 

"Μία ταινία του Spielberg, μία αχαλίνωτη φαντασία, αναπαράσταση κόσμων στις μικρότερες λεπτομέρειές τους, πρόσωπα που αγωνίζονται για να ελέγξουν τη μοίρα τους" σχολίασε για τον διάσημο αμερικανό σκηνοθέτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. "Ακόμη σημαντικότερο από όλα αυτά, οι ταινίες του Steven χαρακτηρίζονται από μία βαθιά πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα", πρόσθεσε.

 

"Το σινεμά ήταν πάντα για μένα το καλύτερο μέσον για να απαλλαγώ από τους δαίμονές μου και κατά συνέπεια να τους ξεφορτωθώ επάνω σας", είχε δηλώσει ο Steven Spielberg πριν από δέκα ημέρες στο Βερολίνο παρουσιάζοντας την τελευταία του ταινία, ένα θρίλερ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου με τίτλο "Bridge of Spies".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM