Συναγερμός στο Αννόβερο - Βαν γεμάτο εκρηκτικά κοντά στο στάδιο

Συναγερμός στο Αννόβερο - Βαν γεμάτο εκρηκτικά κοντά στο στάδιο Facebook Twitter
0

Πολύ σοβαρή φαίνεται ότι ήταν τελικά η τρομοκρατική απειλή για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας στο Ανόβερο, ο οποίος ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ, κοντά στο στάδιο όπου θα γινόταν ο αγώνας στον οποίο θα έδινε το παρών και η Μέρκελ, βρέθηκε φορτηγάκι βαμμένο σαν ασθενοφόρο μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη ματαίωση του παιχνιδιού σχεδόν μισή ώρα πριν από την έναρξη του και κάλεσε τον κόσμο να αποχωρήσει γρήγορα, αλλά χωρίς πανικό από το στάδιο.

Ο Volker Kluwe, αρχηγός της αστυνομίας του Ανόβερου, δήλωσε την τηλεόραση ARD ότι υπήρξε μια «σοβαρή ένδειξη" ότι είχε προγραμματιστεί βομβιστική επίθεση.

Συναγερμός στο Αννόβερο - Βαν γεμάτο εκρηκτικά κοντά στο στάδιο Facebook Twitter

Ο Δήμαρχος του Ανόβερου, Stefan Schostok είπε σύμφωνα με το Spiegel ότι  "η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας και η αστυνομία πήρε την σωστή απόφαση".

Η αρχική επίσημη αιτιολόγηση για τη ματαίωση ήταν ότι στο στάδιο βρέθηκε μια ύποπτη βαλίτσα.

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε. «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.


Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα. Ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.


Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα. Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Τέσσερις μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι η ασφάλεια για το παιχνίδι ήταν στο  υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία του Ανόβερου, με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας του Ανόβερου Φόλκερ Κλούβε, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις αποψινές εκδηλώσεις.



Συναγερμός στο Αννόβερο - Βαν γεμάτο εκρηκτικά κοντά στο στάδιο Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM