ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Κίνα απαγόρευσε την υλοτομία σε όλα τα δάση της

Η Κίνα απαγόρευσε την υλοτομία σε όλα τα δάση της Facebook Twitter
0

Σε καθολική απαγόρευση της υλοτόμησης των δασών για εμπορικούς σκοπούς περνά η Κίνα, που ψήφισε χθες σχετικό πενταετές πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει επίσης και δράσεις που αφορούν στο νερό αλλά και τις βιομηχανίες. «Το 13ο σε σειρά πενταετές πρόγραμμα θα επεκτείνει την απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε χθες μέλος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Το Μάρτιο, το Κομμουνιστικό Κόμμα είχε μπλοκάρει την ξύλευση σε συγκεκριμένες ζώνες, μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην επαρχία Heilongjiang από τον περασμένο Απρίλιο.

Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης ένα «αυστηρό σχέδιο δράσεων» που αφορά στην κατανάλωση νερού και στη ρύπανση με την κυβέρνηση να εξετάζει και αύξηση στην τιμή του νερού προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες από την αλόγιστη σπατάλη.

 

Στα επόμενα χρόνια «το πράσινο» θα είναι σημείο αναφοράς για την κυβέρνηση, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την επείγουσα ανάγκη της να ρίξει βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος και να ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη.


Οι περιβαλλοντολόγοι χαιρέτισαν τα μέτρα και εξέφρασαν την ελπίδα πως τέτοιου είδους δυναμικές ενέργειες θα μπορέσουν επιτέλους να σταματήσουν την περιβαλλοντική καταστροφή.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM