Ο Ομπάμα ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Ο Ομπάμα ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα Facebook Twitter
5

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε την Τετάρτη τον επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και απολογήθηκε για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου τους στην Κουντούζ, που είχε σαν αποτέλεσα το θάνατο γιατρών και ασθενών.

 

«Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ένα λάθος, το παραδέχονται και απολογούνται» είπε στους δημοσιογράφους ο Τζος Έρνεστ.


Μέχρι και χθες, ο Λευκός Οίκος αρνούνταν να απολογηθεί στην ομάδα των γιατρών, παρόλο που είχε παραδεχθεί δημόσια πως ο λάθος βομβαρδισμός ήταν μια τρομερή τραγωδία, λέγοντας πως δεν ήθελε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό ενόσω πραγματοποιούνται τρεις ξεχωριστές έρευνες για το περιστατικό.


Υπενθυμίζεται πως χθες επίσης ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ εκφράζει τη «βαθιά του θλίψη» για την απώλεια ζωών στον αεροπορικό βομβαρδισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και παραδέχεται το λάθος του και εργάζεται για να διαπιστώσει τι πήγε λάθος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM