ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η φημισμένη ομάδα του Χάρβαρντ έχασε σε ντιμπέιτ από φυλακισμένους

Η φημισμένη ομάδα του Χάρβαρντ έχασε σε ντιμπέιτ από φυλακισμένους Facebook Twitter
1

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του περασμένου έτους, η ομάδα συζητήσεων του διάσημου πανεπιστημίου  Harvard, έζησαν τη μεγαλύτερη έκπληξη των αναμετρήσεων τους αφού έχασαν σε ντιμπέιτ από τρόφιμους των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Napanoch.

Η ομάδα του Χάρβαρντ που κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό  τίτλων, και είναι πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο πνευματικό σπορ παραδέχτηκαν την ήττα και την ανωτερότητα των αντιπάλων τους, αμέσως μετά.

Οι τρόφιμοι των φυλακών  Καρλ Σνάιντερ, ο Ντιχουάν Τάτρο και ο Κάρλος Πολάνκο, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρωτοβουλία που  προσφέρει εκπαίδευση κολεγιακού επιπέδου σε τρόφιμους φυλακών είχαν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια τέτοια αναμέτρηση. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί σε έξι φυλακές της Νέας Υόρκης.

Η φημισμένη ομάδα του Χάρβαρντ έχασε σε ντιμπέιτ από φυλακισμένους Facebook Twitter

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης σε ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα στη χώρα. «Θα πρέπει να επιτρέπεται στα δημόσια σχολεία να διώχνουν τους μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα;» ήταν η ερώτηση στην οποία κλήθηκαν οι τρεις κρατούμενοι να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους.

Οι τρόφιμοι των φυλακών ανέπτυξαν ένα επιχείρημα που οι εξπέρ του Χάρβαρντ δεν είχαν λάβει καν υπόψη τους, τονίζοντας ότι αν τα δημόσια σχολεία δεν δέχονταν παιδιά παράτυπων μεταναστών τότε μη κυβερνητικοί οργανισμοί αλλά και πλούσια σχολεία θα έπρεπε να αναλάβουν την εκπαίδευση αυτών των παιδιών.

Να σημειωθεί ότι οι κρατούμενοι που και οι τρείς είναι φυλακισμένοι για ανθρωποκτονία δεν είχαν ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια τους, αφού σύμφωνα με τους κανόνες της φυλακής απαγορεύεται η χρήση του διαδικτύου για έρευνα, στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

 

Ο τρόπος που υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους έκαναν τους κριτές να τους ανακηρύξουν νικητές αλλά και την ομάδα του Χάρβαρντ να παραδεχτεί την ανωτερότητα των επιχειρημάτων τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το κολέγιο που εκπαιδεύει τους τρόφιμους υπερηφανεύεται ότι η εκπαίδευση που τους παρέχει  πλησιάζει αυτή των σπουδαστών στην πανεπιστημιούπολη του.

Σύμφωνα με τους κρατούμενους, δεν ήταν η νίκη ο στόχος αλλά η ίδια η εκπαίδευση.  "Το γεγονός ότι κερδίσαμε είναι ωραίο, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η συζήτηση αυτή ήταν μια αφορμή για να εξασκήσουμε τις δεξιότητες που διδαχτήκαμε», σημείωσε ένας από τους νικητές των φυλακών.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια