100 χιλιάδες κόσμου στους δρόμους των Βρυξελλών κατά της λιτότητας

100 χιλιάδες κόσμου στους δρόμους των Βρυξελλών κατά της λιτότητας Facebook Twitter
Φωτό: Yves Herman / Reuters
1

Περίπου ογδόντα με 100  χιλιάδες υπολογίζονται οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η βελγική κυβέρνηση.

Σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη βελγική πρωτεύουσα, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πλακάτ όπου εικονίζονταν πιάτα γεμάτα με ψίχουλα, ενώ παρόμοιο με τις εικόνες ήταν και το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης: "Για μας τίποτα, μόνο ψίχουλα".

Λόγω των σημερινών απεργιών έμειναν κλειστά πολλά σχολεία, ακινητοποιήθηκαν τα ΜΜΜ ενώ δεν λειτούργησαν και δημόσιες υπηρεσίες. Το κρατικό κανάλι έκανε πριν από λίγο λόγο και για μεμονωμένα επεισόδια μεταξύ απεργών και δυνάμεων ασφαλείας.

 


 


 

Τα συνδικάτα ζητούν βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και επιδόματα, προγραμματισμό θέσεων εργασίας για τις ευάλωτες ομάδες, και τη μετατόπιση του φορολογικού βάρους προς τα άτομα με μεγάλο πλούτου και στα εισοδήματα από επενδύσεις.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον ΦΠΑ στο ρεύμα στο 21% από 6% αλλά και τους φόρους σε καπνό, αλκοόλ και αναψυκτικά αναζητώντας 700 εκατομμύρια επιπλέον για τα κρατικά ταμεία το 2016.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ