Το ισλαμοφοβικό Pegida έβγαλε χιλιάδες Γερμανούς στους δρόμους κατά των προσφύγων

Το ισλαμοφοβικό Pegida έβγαλε χιλιάδες Γερμανούς στους δρόμους κατά των προσφύγων Facebook Twitter
2


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στη Δρέσδη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ισλαμοφοβικού, ξενοφοβικού κινήματος Pegida (Patriotic Europeans Against Islamisation of the West), με στόχο να καταγγείλουν τη μαζική άφιξη προσφύγων στην Ευρώπη.


Οι συγκεντρωμένοι —στην πλειονότητά τους άνδρες— κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον των προσφύγων και γερμανικές σημαίες. Η αστυνομία δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των ανθρώπων που κατέκλυσαν τη Νόιμαρκτ, την κυριότερη τουριστική πλατεία της πόλης.


"Έχουμε δικαίωμα στη γερμανική πατρίδα μας και στη γερμανική κουλτούρα μας" έγραφε ένα πανό.

Το ισλαμοφοβικό Pegida έβγαλε χιλιάδες Γερμανούς στους δρόμους κατά των προσφύγων Facebook Twitter


"Οι μουσουλμάνοι πρέπει να φύγουν από τη Γερμανία, εκτός από τους πρόσφυγες πολέμου αλλά αυτοί δεν είναι πολλοί", υποστήριξε ένας άνδρας ο οποίος είπε ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Pegida από την αρχή, τον Οκτώβριο του 2014.


"Εγώ δεν είμαι δεξιός αλλά φοβάμαι. Φοβάμαι τον εξισλαμισμό, σκέφτομαι τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος άνδρας που δήλωσε ότι ονομάζεται Φρανκ.


Ο ιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν, ο οποίος κατηγορείται στη Γερμανία για υποκίνηση μίσους, θα είναι ο τελευταίος ομιλητής στη συγκέντρωση.


Οι πρώτες συγκεντρώσεις του Pegida στη Δρέσδη, που οργανώνονταν πάντα τις Δευτέρες, συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμο. Μετά τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, τον περασμένο Ιανουάριο, οι διαδηλωτές άγγιξαν ακόμη και τις 25.000. Στη συνέχεια όμως η δημοτικότητα του κινήματος άρχισε να φθίνει, κυρίως όταν δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία του Μπάχμαν μεταμφιεσμένου σε Αδόλφο Χίτλερ.


Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως οι διαδηλώσεις αρχίζουν και πάλι να διογκώνονται. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, στις 28 Σεπτεμβρίου, 7.000-10.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στη Δρέσδη για να διαδηλώσουν κατά των μεταναστών, της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και της πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στην προσφυγική κρίση.
Σήμερα, ένα πλακάτ έγραφε: "Ένοχη! Η Μέρκελ διαπράττει την εθνοκτονία του γερμανικού λαού".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ