Όποιος πρόλαβε, την Ίμπιζα είδε;

Όποιος πρόλαβε, την Ίμπιζα είδε; Facebook Twitter
1

Μακράν ακριβότερες, από όσο ήταν ήδη, αναμένεται να γίνουν για τους απανταχού ταξιδιώτες οι διακοπές σε Μαγιόρκα, Μινόρκα και Ίμπιζα μετά την απόφαση της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων για νέο «τουριστικό φόρο».

 

Η νέα εισφορά θα εισαχθεί το επόμενο έτος και θα είναι 2 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει έτσι να εξοικονομήσει σχεδόν 100 εκατ. ευρώ.

 

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Biel Barceló δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα mallorca diario ότι ο φόρος θα πάει υπέρ της "φυσικής κληρονομιάς, της τουριστικής καινοτομίας και της επανεπένδυσης σε τουριστικές περιοχές αλλά και τη φροντίδα του τοπίου». Σχετικά με τη δυσαρέσκεια των ταξιδιωτικών γραφείων σχολίασε πως την κατανοεί αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης πως «οι καιροί αλλάζουν».


Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη μεριά τους χαρακτηρίζουν το μέτρο καταστροφικό κι άκρως αποτρεπτικό για τους τουρίστες, καθώς υπολογίζουν πως για μια τετραμελή οικογένεια το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί μέχρι και 100 ευρώ την ημέρα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια