Σεισμός

Η Αϊσέν Γκιουρτζάν είναι η πρώτη υπουργός με ισλαμική μαντίλα στην ιστορία της Τουρκίας

Η Αϊσέν Γκιουρτζάν είναι η πρώτη υπουργός με ισλαμική μαντίλα στην ιστορία της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας, μουσουλμανικής αλλά κοσμικού χαρακτήρα χώρας, μια γυναίκα που φορά ισλαμική μαντίλα διορίστηκε υπουργός χθες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές την 1η Νοεμβρίου.


Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Αϊσέν Γκιουρτζάν είναι μέλος της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, στην οποία επίσης μετέχουν για πρώτη φορά δύο υπουργοί, μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).


Η Αϊσέν Γκιουρτζάν είναι η πρώτη υπουργός με ισλαμική μαντίλα στην ιστορία της Τουρκίας Facebook Twitter
Η 52χρονος πανεπιστημιακός και μητέρα τριών παιδιών διδάσκει στο Εμπορικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο ισλαμικών καταβολών ίδρυμα Υπηρεσία Νεολαίας και Παιδείας, στο οποίο ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Τουρκίας είναι ένα από τα ανώτατα στελέχη.


Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Ερντογάν που είναι στην εξουσία από το 2002, ήρε σταδιακά τις απαγορεύσεις που τηρούνταν αυστηρά μέχρι τότε για τη χρήση της ισλαμικής μαντίλας στην εκπαίδευση και τις δημόσιες υπηρεσίες προς απογοήτευση των υποστηρικτών του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους που καταγγέλλουν "ισλαμιστική παρέκκλιση".

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ