Τσέχος Πρόεδρος προς μετανάστες: Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ κι αν δεν σας αρέσει να φύγετε

Τσέχος Πρόεδρος προς μετανάστες: Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ κι αν δεν σας αρέσει να φύγετε Facebook Twitter
3

«Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και επειδή βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας. Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε», είπε ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, επιτιθέμενος στους παράτυπους μετανάστες, μετά από εξέγερση σε κέντρο κράτησης.

Ο  Ζέμαν στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk κάλεσε τους μετανάστες που είναι κυρίως από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν να  «σεβαστούν του κανόνες» της χώρας, «όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας κανόνες όταν ερχόμαστε στη χώρα σας».

Η αστυνομία της Τσεχίας χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να καταστείλει την εξέγερση περίπου 100 μεταναστών που περίμεναν την απέλαση τους.

«Τους ανθρώπους αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα στη δική τους χώρα», επεσήμανε ο Ζέμαν.

Η Τσεχία έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί στο έδαφός της 1.500 πρόσφυγες ως το 2017.  Πρόκειται για χώρα μετάβασης προς την δυτική Ευρώπη και όχι χώρα εγκατάστασης των μεταναστών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Να πάει εκεί πέρα η κυρά-Τασία για να τον νουθετήσει...και επειδής είμαστε και grande,να τους ξαναφέρουμε όλους εδώ στο Ελλάντα για να λιάζωντε οι άνθρωποι...να κάνουν και φασαρίες με την ησυχία τους άνευ συνεπειών...