Η Peta συνεχίζει τον πόλεμο στην Hermes αγοράζοντας μετοχή του οίκου

Η Peta συνεχίζει τον πόλεμο στην Hermes αγοράζοντας μετοχή του οίκου Facebook Twitter
3

Η ακτιβιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PΕΤΑ έγινε και επίσημος μέτοχος της Hermès International αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στον οίκο μόδας. Η PETA η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τον ιστορικό οίκο μόδας για τα δέρματα κροκοδείλου που χρησιμοποιεί, επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει πρόσβαση στο συνέδριο της εταιρείας και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έκταση στην καμπάνια της που ξεκίνησε μετά από ένα σκληρό βίντεο από φάρμες εκτροφής των ερπετών.

Αγοράζοντας μια και μοναδική μετοχή Hermes οι εκπρόσωποί της μπορούν να "παρακολουθούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας," είπε ένας εκπρόσωπος στη Vogue, εξηγώντας ότι η κίνηση θα επιτρέψει στους εκπροσώπους της PETA να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην εταιρεία να τερματίσει την πώληση της δέρματα εξωτικών ζώων. To ποσό για την αγορά της μετοχής δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ενώ σε αίτημα για σχόλιο από τον Hermes δεν υπήρξε ανταπόκριση, μεταδίδουν τα ξένα μέσα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η PETA έχει αγοράσει μετοχές με σκοπό να ασκήσει πίεση στην εταιρεία. Το 2013, η PETA προχώρησε στην ίδια κίνηση με την αλυσίδα θαλάσσιων πάρκων SeaWorld στην οποία έχει κυρήξει ανοιχτά πόλεμο για τις «σκλαβωμένες» φάλαινες.

Yπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα και ενώ το σκληρό βίντεο είχε ήδη διαρρεύσει, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν απαίτησε από τον οίκο μόδας Hermes να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά της στην ομώνυμη, διάσημη τσάντα του λόγω της "βάναυσης"--όπως τη χαρακτήρισε-- εκτροφής κροκοδείλων και των πρακτικών της σφαγής τους.

"Ζήτησα από τον Hermes να αλλάξει όνομα στην Birkin Croco μέχρι να υιοθετήσει καλύτερες πρακτικές που να ικανοποιούν τους διεθνείς κανονισμούς στην κατασκευή αυτής της τσάντας", ανέφερε η Μπίρκιν σε χθεσινή της ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM