Ο Σνουπ Ντογκ προσπάθησε να φύγει από την Ιταλία με 384.000 ευρώ κρυμμένα σε μαξιλαροθήκες

Ο Σνουπ Ντογκ προσπάθησε να φύγει από την Ιταλία με 384.000 ευρώ κρυμμένα σε μαξιλαροθήκες Facebook Twitter
4

384.000 ευρώ κρυμμένα σε δύο μαξιλαροθήκες είχε ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Σνουπ Ντογκ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου που μεταδίδουν λεπτομέρειες του σκανδάλου.

Το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας σταμάτησε για έλεγχο σήμερα τον διάσημο Αμερικανό ράπερ στο αεροδρόμιο Λαμέτζια Τέρμε λίγο πριν επιβιβαστεί σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο μαξιλαροθήκες που τις είχε γεμίσει με τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Ο Σνουπ Ντογκ είχε συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στη νότια Ιταλία και είχε φθάσει στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία όπου θα τραγουδήσει την Κυριακή στο Φεστιβάλ Kendal Calling, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI. Ο ράπερ δε διαμαρτυρήθηκε, αλλά ζήτησε να του επιτραπεί να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα για το Λονδίνο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγαλύτερο ποσό μη δηλωθέντων χρημάτων που μπορεί να μεταφέρει ένας επιβάτης αεροπλάνου ανέρχεται σε 10.000 ευρώ (10.986 δολάρια) και επομένως οι αρχές κατέσχεσαν τα μισά από τα χρήματα, ενώ ξεκίνησε και μία έρευνα.




Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, τέσσερις δικηγόροι έχουν αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους του καλλιτέχνη που θα μπορέσει να πάρει πίσω το ποσό που θα απομείνει αφού καταβάλει το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος.


«Ξεκαθαρίσαμε τα πάντα από νομικής άποψης. Τα χρήματα προέρχονταν από τις συναυλίες που είχε πραγματοποιήσει στην Ευρώπη. Δεν έχει διαπραχθεί κανένα έγκλημα. Επρόκειτο απλά για μία διοικητική παράβαση» δήλωσε ο Αντρέα Παρίσι, ο δικηγόρος του Ντογκ στο πρακτορείο Reuters.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM