ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 300 νέων κατοικιών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 300 νέων κατοικιών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA/ATEF SAFADI
0

Τα σχέδια για την κατασκευή 300 νέων κατοικιών σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενέκρινε σήμερα οριστικά το Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή εκτελούνταν μία δικαστική εντολή κατεδάφισης δύο κενών πολυκατοικιών στην περιοχή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε πως τα δύο ημιτελή συγκροτήματα κατοικιών είχαν οικοδομηθεί παράνομα σε παλαιστινιακή γη. Δεκάδες εβραίοι έποικοι έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στον οικισμό Μπέιτ Ελ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.  Τηλεοπτικές εικόνες από το Μπέιτ Ελ έδειξαν τους εποίκους, οι οποίοι είχαν συγκρουστεί νωρίτερα με την αστυνομία, να παρακολουθούν έναν εκσκαφέα να κατεδαφίζει τα κτίρια χωρίς να επεμβαίνουν.

Στο μεταξύ, οι υπερεθνικιστές που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τον είχαν καλέσει να προχωρήσει με το σχέδιο οικοδόμησης των 300 κατοικιών, που είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια και προέβλεπε την απόδοση μίας άλλης εδαφικής έκτασης στο Μπέιτ Ελ ως αποζημίωση για την κατεδάφιση. 

Ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε πως έχει εγκριθεί «η άμεση κατασκευή 300 οικιστικών μονάδων». Επιπλέον, ανέφερε η ανακοίνωση, δόθηκε έγκριση για την οικοδόμηση 413 κατοικιών στην περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

 

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά τον πόλεμο του 1967. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους οικισμούς που έχει κτίσει το Ισραήλ σε κατεχόμενη γη. Ηγέτες των εποίκων ασκούν πιέσεις στον Νετανιάχου τις τελευταίες εβδομάδες να αυξήσει την κατασκευή κατοικιών, που θεωρούνται διεθνώς και από τους Παλαιστινίους εμπόδιο στη δημιουργία δικού τους κράτους.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ