Η Τουρκία συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων ανταρτών

Η Τουρκία συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων ανταρτών Facebook Twitter
0

Σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον βάσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ καθώς και στη νοτιοανατολική Τουρκία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αεροπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον της «τρομοκρατικής οργάνωσης» Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και προστίθεται πως είχαν έξι διαφορετικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται οι βάσεις οπισθοφυλακής των Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

«Καταφύγια, αποθήκες, βάσεις επιμελητείας και σπηλιές που εξυπηρετούν το PKK, καταστράφηκαν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.


Επίσης, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 1.302 ανθρώπους σε 39 επαρχίες, στο πλαίσιο της καταστολής που έχει στόχο μέλη του Ισλαμικού Κράτους, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και παράνομες αριστερές οργανώσεις, επισημαίνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM