Moody’s: Πιθανό το «κούρεμα» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

Moody’s: Πιθανό το «κούρεμα» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
0

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για «κούρεμα» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανάλυση του οίκου αξιολόγησης Moody’s που εκτιμά ότι εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέλθει σε περισσότερα από 25 δισεκατ. ευρώ πριν το τέλος του έτους, το bail in των ανασφάλιστων καταθέσεων θα διευκολυνθεί.

Η οδηγία αυτή του οίκου θέτει εν αμφιβόλω τις λεγόμενες ανασφάλιστες καταθέσεις, δηλαδή αυτές που είναι άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Η έκθεση στον κίνδυνο είναι, σύμφωνα με τον Moody’s,  κοινή για τους μετόχους και τους μεγαλοκαταθέτες, ενώ εκτεθειμένα είναι και τα ομόλογα.

Τον κίνδυνο αυξάνουν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία αναμένεται να αυξηθούν ακόμη και άνω του 40% την περίοδο 2015-2016 από 35% που ήταν το 2014.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM