Ανακοινώθηκε ο νέος ένοικος του κτιρίου της Ερμού που στέγαζε το "FOKAS"

Ανακοινώθηκε ο νέος ένοικος του κτιρίου της Ερμού που στέγαζε το "FOKAS" Facebook Twitter
Φωτό: LIFO.gr
1

Η H&M ανακοίνωσε σήμερα επισήμως πως αυτή είναι ο νέος ένοικος του επιβλητικού κτιρίου το άνοιγμα του νέου της flagship καταστήματος στην Ελλάδα, στο 6όροφο, διατηρητέο νεοκλασικό της οδού Ερμού από το 1904, κτίριο που μέχρι το 2012 στέγαζε την εταιρεία "FOKAS."

Το νέο H&M κατάστημα θα ανοίξει στα τέλη Φθινοπώρου 2015 και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας θα προσφέρει μόδα για όλη την οικογένεια, το σπίτι καθώς και τη νέα σειρά cosmetics και θα αντικαταστήσει το κατάστημα στην οδό Ερμού 22.

Ανακοινώθηκε ο νέος ένοικος του κτιρίου της Ερμού που στέγαζε το "FOKAS" Facebook Twitter
Φωτό: LIFO.gr

Oι εργασίες στο κτίριο ξεκίνησαν στις αρχές του Καλοκαιριού και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, μια και το κατάστημα θα ανοίξει πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το athensattica.gr το πενταώροφο κτίριο που καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο Ερμού, Βουλής, Σκόπα και Πετράκη, χτίστηκε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα για λογαριασμό του χρυσοχόου Χρήστου Τσιτσόπουλου προκειμένου να κάνει πράξη το όραμά του για τη λειτουργία ενός ξενοδοχείου πολυτελείας στην εμπορική καρδιά της Αθήνας. Λειτούργησε για σχεδόν μισόν αιώνα ως ξενοδοχείο έχοντας διάφορα ονόματα, ωστόσο έμεινε γνωστό ως ξενοδοχείο "Tourist".

Στα τέλη του 20ου αιώνα έγινε αποκατάσταση της όψης του κτιρίου σύμφωνα με την αρχική κατασκευή και ριζική ανακαίνιση του εσωτερικού που επέτρεψαν την εγκατάσταση γνωστής φίρμας πολυκαταστημάτων.

Ανακοινώθηκε ο νέος ένοικος του κτιρίου της Ερμού που στέγαζε το "FOKAS" Facebook Twitter
Φωτό: LIFO.gr
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM