Έθαψαν σε κοιμητήριο του Βερολίνου έναν Σύρο μετανάστη που πνίγηκε στη Μεσόγειο!

Έθαψαν σε κοιμητήριο του Βερολίνου έναν Σύρο μετανάστη που πνίγηκε στη Μεσόγειο! Facebook Twitter
6

Ακτιβιστές καλλιτέχνες ενταφίασαν σε γερμανικά κοιμητήρια μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο προκειμένου να μεταφέρουν "στην καρδιά της Ευρώπης" αυτά τα "θύματα της ευρωπαϊκής πολιτικής εσωστρέφειας", όπως εξήγησαν σήμερα.
Γύρω στο μεσημέρι, ένας Σύρος 60 ετών που έχασε τη ζωή του στη Μεσόγειο ενταφιάστηκε σε κοιμητήριο του Βερολίνου, έπειτα από μια τελετή παρουσία ενός ιμάμη και δεκάδων ανθρώπων.


"Υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για δυστυχήματα στη Μεσόγειο ή για τραγωδία, όμως αυτά δεν είναι δυστυχήματα, είναι εγκλήματα (...) που συμβαίνουν εξ ονόματός μας, εξ ονόματος όλων των Ευρωπαίων", εξήγησε ο Φίλιπ Ρουχ, ο ιδρυτής του "Κέντρου για την Πολιτική Ομορφιά", μιας ομάδας καλλιτεχνών ακτιβιστών. "Όμως εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να λέει ότι εξ ονόματός του θα πρέπει να πεθαίνουν άνθρωποι στα σύνορα της Ευρώπης", πρόσθεσε.


Τα μέλη της ομάδας διαβεβαίωσαν ότι έλαβαν την έγκριση της οικογένειας του 60χρονου και ότι έκαναν όλες τις αναγκαίες διοικητικές πράξεις για να μεταφέρουν τον νεκρό από τη Σικελία στη Γερμανία. Το πτώμα δεν είχε ταφεί στην Ιταλία αλλά είχε παραμείνει για έξι εβδομάδες στο ψυγείο του νεκροτομείου.


Στον ιστότοπό της, εξηγώντας το νόημα της δράσης της που αποκαλείται "Die Toten kommen" ("Οι νεκροί έρχονται") η ομάδα τονίζει ότι ήθελε να μεταφέρει "τα θύματα της ευρωπαϊκής πολιτικής εσωστρέφειας" από τα σύνορα της Ευρώπης στην καρδιά της, μέχρι "το διοικητικό κέντρο αυτού του ευρωπαϊκού καθεστώτος άμυνας".


Ο ιμάμης Αμπντάλα Χατζίρ, που παρέστη στην τελετή, τόνισε ότι δεν επρόκειτο για "διαδήλωση" αλλά για "μια στιγμή στοχασμού". "Είμαι εδώ ως ιμάμης για να κηδέψω αυτόν τον άνδρα με αξιοπρέπεια" και "να τιμήσω αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή και βρήκαν τον θάνατο", είπε χαρακτηριστικά.


Το Κέντρο για την Πολιτική Ομορφιά είχε κηδέψει άλλον έναν μετανάστη την Τρίτη και σχεδιάζει να οργανώσει μια διαδήλωση έξω από την καγκελαρία την Κυριακή. "Χρειαζόμαστε αυτόν τον χώρο μπροστά από την καγκελαρία για να δημιουργήσουμε ένα κοιμητήριο, έναν τόπο μνήμης για όλα τα θύματα του στρατιωτικού αποκλεισμού της Ευρώπης" είπε ο Ρουχ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η δράση της ομάδας "θα αφυπνίσει την κοινωνία".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
"Με τις οικονομίες σου".Θες να μου πεις ότι οι εκατοντάδες που έρχονται καθημερινά έχουν οικονομίες 5,000 € ήτοι 1,222,000 λίρες Συρίας,εντυπωσιακό,θα ήθελα να γνώριζα αν έχεις εσύ 5,000 € για μια δύσκολη.
Οτι να ναι, δυσκολο είναι να χες κάνει οικονομία 1000 δολάρια; Δύσκολο να χες πουλήσει οσος οσο κοσμήματα ή κάποιο αυτοκίνητο; Αυτοί που δεν έχουν καθόλου χρήματα είναι αναγκασμένοι να κάθονται σε αντισκηνα στην νότια Τουρκία. Έρχονται μόνο όσοι είχαν κάποιο κομπόδεμα ή κάποια περιουσία ή έχουν συγγενεις (πατέρα, θείο αδερφό) στην βόρεια Ευρώπη που μπορει με κάποιο τρόπο να πληρώσει τους διακινητες πριν ή μετά το ταξίδι.
Ειλικρινά μού είναι *αδύνατον* να καταλάβω πως μπορεί να εκφράζεται κανείς τόσο σκατ... μισανθρωπιστικά (βλ. celsius, κατ' επανάληψιν) για άτομα που έχουν προσπαθήσει -με όποιο τρόπο μπορούν- να διαφύγουν από εμπόλεμες ζώνες."An estimated 9 million Syrians have fled their homes since the outbreak of civil war in March 2011, taking refuge in neighbouring countries or within Syria itself. According to the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), over 3 million have fled to Syria's immediate neighbours Turkey, Lebanon, Jordan and Iraq. 6.5 million are internally displaced within Syria. Meanwhile, under 150,000 Syrians have declared asylum in the European Union, while member states have pledged to resettle a further 33,000 Syrians. The vast majority of these resettlement spots – 28,500 or 85% – are pledged by Germany".http://syrianrefugees.eu/
Και εγώ ρε βλαχάκι **αδυνατώ** να καταλάβω πως κινείται αυτό το κράτος τόσα χρόνια με τόσες ανοησίες που καταπίνουμε αμάσητες.Εντάξει δεν απαιτώ να διαβάσεις το σχόλιό μου εφόσον είμαι σίγουρος ότι αυτή την ώρα ως γνήσιος φιλάνθρωπος βρίσκεσαι ήδη Μυτιλήνη,Κω και συνδράμεις στην προσπάθεια ελπίζοντας φυσικά να έχεις εκεί ένα σπιτάκι να το δώσεις σε 4,5 ανθρώπους.Πάντα έλεγα το πόσο ευσυγκίνητοι,συναισθηματικά φορτισμένοι,και ανιδιοτελείς είμαστε οι Έλληνες (παλινδρομώντας το χέρι πάνω κάτω).
Σε μία χώρα, κοντά σε εμάς γεωγραφικώς, έχουν προκύψει 9 εκατομμύρια πρόσφυγες και 250.000+ χιλιάδες νεκροί τα τελευταία χρόνια και εσύ νομίζεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί και θα έπρεπε να αφήσει ανεπηρέαστες τις γύρω (κι όχι μόνο) χώρες.Φαίνεται πως εσύ, μάλλον, διακατέχεσαι από καθολική εγκράτεια στις παλινδρομήσεις και σού έχουν σφηνώσει ολίγον τι τα εγκεφαλομπουριά.