ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

"Ιερά Εξέταση" για την παιδεραστία ξεκινά ο Πάπας Φραγκίσκος

"Ιερά Εξέταση" για την παιδεραστία ξεκινά ο Πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter
EPA/ALESSANDRO DI MEO
1

Τη δημιουργία ειδικού τομέα, στο πλαίσιο της πρώην Ιεράς Εξέτασης, ο οποίος θα κρίνει τους εκκλησιαστικούς που κατηγορούνται για παιδεραστία, αποφάσισε ο Πάπας Φραγκίσκος όπως μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά μέσα.


Έπειτα από πρόταση αρμόδιας επιτροπής καρδιναλίων θεσπίζεται παράλληλα το αδίκημα της κατάχρησης επισκοπικού ρόλου, βάσει του οποίου θα διώκονται οι υψηλόβαθμοι κληρικοί οι οποίοι δεν έδωσαν το ανάλογο βάρος σε καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις ανηλίκων και σε βάρος ανυπεράσπιστων γενικότερα ατόμων από ιερωμένους.


Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς εργασίας επιτροπής που αποτελείται από 9 καρδινάλιους και συνεπικουρεί τον ποντίφικα, έπειτα από σχετική απόφασή του, στη διακυβέρνηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


«Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτές τις προτάσεις και έδωσε πράσινο φως ώστε να δοθούν ανάλογες και επαρκείς απαντήσεις για την επίτευξη των προβλεπόμενων στόχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια