Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από επιδρομές της συριακής αεροπορίας στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από επιδρομές της συριακής αεροπορίας στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 45 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές της συριακής αεροπορίας στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συριακή αεροπορία έριξε βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά από ελικόπτερα, με στόχο την περιοχή Αλ-Μπαμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και τη συνοικία Αλ-Σάαρ, στην ανατολική πλευρά της πόλης του Χαλεπίου, που ελέγχεται από Σύρους αντάρτες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε μεγάλο δίκτυο ιατρικών πηγών και ακτιβιστών σε όλη τη Συρία, ανέφερε ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Αλ-Σάαρ, ανάμεσά τους 8 μέλη της ίδιας οικογένειας. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Στην τοποθεσία Αλ-Μπαμπ, 33 άνδρες σκοτώθηκαν στις επιδρομές που είχαν ως στόχο λαϊκή αγορά σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, τονίζοντας ότι 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Η χρήση από τις κυβερνητικές δυνάμεις βαρελιών που είναι γεμάτα με εκρηκτικά καταγγέλλεται συχνά από πολλές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τονίζουν ότι είναι ένα ιδιαίτερα καταστροφικό όπλο που σκοτώνει αδιακρίτως.

Οι συριακές δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Ασαντ άρχισαν το 2013 να ρίχνουν από αεροπλάνα και ελικόπτερα εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι αυτές τις αυτοχέδιες βόμβες, που δεν είναι παρά μεγάλα βαρέλια πετρελαίου, φιάλες αερίου ή δεξαμενές νερού, γεμάτα με εκρηκτικά και θραύσματα.

Το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, είναι χωρισμένη από το 2012 στην ανατολική πλευρά που ελέγχεται από τους αντάρτες και στη δυτική που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM