ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ινδία: Διαρροή ραδιενεργού υλικού σε αεροσκάφος της Turkish Airlines

Ινδία: Διαρροή ραδιενεργού υλικού σε αεροσκάφος της Turkish Airlines Facebook Twitter
0

Διαρροή ραδιενεργού υλικού σημειώθηκε σε φορτηγό αεροπλάνο Turkish Airlines, το οποίο βρισκόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ίντιρα Γκάντι» στο Νέο Δελχί. Η διαρροή εντοπίστηκε σε αεροσκάφος με ιατρικό φορτίο, δήλωσε στο Reuters πηγή του αεροδρομίου.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως το σημείο αποκλείστηκε από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων, οι οποίες κάλυψαν την κηλίδα που είχε σχηματιστεί.  Σύμφωνα με το ΑΠΕ, διέψευσε επίσης τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι η διαρροή είναι μεγάλης έκτασης και είπε ότι κανένας άνθρωπος δεν μολύνθηκε από ραδιενεργό υλικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Ραζνάθ Σιχ, ο οποίος όταν σημειώθηκε η διαρροή έδινε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι έσπευσαν άμεσα επί τόπου ειδικοί σε θέματα ατομικής ενέργειας.

Ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ατομικής Ενέργειας (AERB) της Ινδίας, Ρ. Μπατατσάρια, δήλωσε στο Reuters ότι το ραδιενεργό υλικό ήταν ιωδιούχο νάτριο. «Είναι μία τοπικά εντοπισμένη διαρροή», δήλωσε. Το ιωδιούχο νάτριο χρησιμοποιείται στην πυρηνική ιατρική για τη θεραπεία του υπερθυρεοειδισµού και των καρκίνων του θυρεοειδούς. Εκπέμπει ραδιενέργεια και πρέπει να γίνεται προσεκτικός χειρισμός του ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για έκθεση σε αυτό των εργαζομένων στον τομέα υγείας και των ασθενών.

Ο Μπατατσάρια είπε ότι η AERB συμμετείχε στην ομάδα άμεσης αντίδρασης που έσπευσε στο αεροδρόμιο και διευκρίνισε ότι η διαρροή σημειώθηκε σε μία από τις τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν την ουσία και τις οποίες μετέφερε το σταθμευμένο στο αεροδρόμιο φορτηγό αεροπλάνο της Turkish Airlines.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM