Βατικανό: Η ψήφος της Ιρλανδίας υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων είναι ‘ήττα της ανθρωπότητας’

Βατικανό: Η ψήφος της Ιρλανδίας υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων είναι ‘ήττα της ανθρωπότητας’ Facebook Twitter
7

Το δημοψήφισμα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στην Ιρλανδία το οποίο με μια πλειοψηφία της τάξης του 62% αποφάσισε να νομιμοποιήσει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, φάνηκε πως δεν άφησε ασυγκίνητους τους εκπροσώπους της Καθολικής εκκλησίας.

Ο γενικός γραμματέας του Βατικανού, καρδινάλιος Pietro Parolin, μάλιστα, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα όταν σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε ένα συνέδριο στη Ρώμη, το βράδυ της Τρίτης. «Το αποτέλεσμα με λυπεί βαθύτατα. Η εκκλησία πρέπει να λάβει υπόψη της αυτό το γεγονός, με την έννοια ότι πρέπει να ενισχύσει την δέσμευσή της στo καθολικό δόγμα και την διάδοσή του. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για μια ήττα των Χριστιανικών αρχών αλλά για μια ήττα της ανθρωπότητας».

Η παραπάνω κριτική από τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Βατικανού, που στην ιεραρχία βρίσκεται ακριβώς μετά τον ίδιο τον Πάπα, ήταν η πιο δριμεία που έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου, Diarmuid Martin, σε σχετικές δηλώσεις του στάθηκε πιο μετριοπαθής λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι αν αυτό το δημοψήφισμα είναι μια κατάθεση των απόψεων των νέων ανθρώπων … τότε η εκκλησία πρέπει να επαναπροσδιορίσει την θέση της».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε αντιπαραβολή με τις συντηρητικές θέσεις της Καθολικής εκκλησίας, δείχνει το πόσο έχει μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ της προοδευτικής νεολαίας μιας πάλαι ποτέ αυστηρά καθολικής χώρας, και της εκκλησίας η οποία υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα.

 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ήττα της ανθρωπότητας είναι το οτι ανεχόμαστε ακόμα τις κρετίνικες και μισάνθρωπες αντιλήψεις του απανταχού κλήρου. Ήττα της ανθρωπότητας είναι οτι οι λεγόμενοι straight έχουν λόγο για το άν θα παντρεύονται οι gays. Ήττα της ανθρωπότητας είναι το οτι η "θρησκεία της αγάπης" θεωρεί επίσημα τις γυναίκες second class humans.Σιχαμένοι.
...α με το μπαρδόν, εγώ πάλι νόμιζα ότι μία από τις "ήττες της ανθρωπότητας" είναι να εντάσεις μικρά παιδιά στους κόλπους σου και μετά να δημιουργείς ενήλικες με τραύματα θρησκευτικής και σεξουαλικής κακοποίησης....βεβαία ζητάμε μία συγνώμη (...όταν και αν) κι όλα νομίζουμε πως είναι μέλι-γάλα.
Και όχι μόνο δεν ζητάν συγνώμη αλλά αλλάζουν ονόματα στους παπάδες και τους στέλνουν σε άλλες ενορίες για να συνεχίσουν το - προφανώς - θεάρεστο έργο τους. ΓΓιατί στην τελική ό,τι και να κάνουν οι gay γίνεται μεταξύ συναινόντων ενηλίκων και αυτό ο πάπας το θεωρεί κάτι αντίστοιχο του Ολοκαυτώματος (αν και ούτε και με αυτό είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα). Όταν όμως οι παπάδες βιάζουν παιδάκια αρκεί μια εξομολόγηση, καναδυο πατερημα-αβεμαρίες και πάμε γιά άλλα!
Και φυσικά για να μη χάσει τη δημοτικότητά του ο Πάπας έβαλε άλλον να βγει ο κακός για να συνεχίσει να πουλάει στα πρόβατα παγκοσμίως το πρόσωπο του καλού που προωθεί. Ας τους πει κάποιος ότι τον γάμο δεν τον επινόησαν οι Χριστιανοί οπότε δε μπορούν να το θεωρούν κάτι δικό τους και να έχουν άποψη σε αυτό τι θα ψηφίσει και τι όχι ο καθένας, υπάρχει και ο πολιτικός γάμος.
Είναι το τελευταίο προπύργιο μίσους για την εκκλησια. Χανουν εναν πολύτιμο "εχθρό" αμαρτίας που κάνει την εκκλησία απαραίτητη κλπ εξάλλου η εκκλησία μισει την ελευθερία για αυτό και παντού συνεργαζεται στενά με τις κατα τοπους δικτατορίες ( και τη δική μας). Η αυτοδιάθεση του σωματός μας είναι κατ εξοχήν πράξη ελευθερίας. Χάνουν πρόβατα.