Σαουδική Αραβία:Της απαγόρευσαν την είσοδο σε κατάστημα επειδή δεν είχε καλυμμένα τα χέρια της

Σαουδική Αραβία:Της απαγόρευσαν την είσοδο σε κατάστημα επειδή δεν είχε καλυμμένα τα χέρια της Facebook Twitter
3

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που παρουσιάζει την αστυνομία στη Σαουδική Αραβία να μην επιτρέπει σε γυναίκα με ακάλυπτα τα δάκτυλα των χεριών της να μπει στο εμπορικό κέντρο.

Η αστυνομία που ελέγχει εάν εφαρμόζονται οι θρησκευτικοί κανόνες στη χώρα αρνείται έντονα την είσοδο στο Mall της γυναίκας, η οποία έχει φροντίσει να καλύψει όλο το σώμα της με μαύρα ρούχα εκτός από τα χέρια της. Το βίντεο που καταγράφει αυτή τη σκηνή έγινε αμέσως γνωστό και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η γυναίκα αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το κατάστημα επειδή αρνήθηκε να φορέσει γάντια για να καλύψει και τα χέρια της. Σύμφωνα με τη μετάφραση του διαλόγου όπως αποδίδεται από το AFP ο άνδρας φέρεται να φωνάζει στη γυναίκα «Φύγε. Μην πεις κουβέντα. Φόρεσε γάντια».

Ο άνδρας φέρεται να ανήκει στις δυνάμεις ελέγχου της θρησκευτικής αστυνομικής δύναμης της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει ως έναν από τους σκοπούς της να επιβάλλει σε άνδρες και γυναίκες συγκεκριμένους κώδικες ένδυσης.


Το βίντεο από χθες έχει ξεπεράσει τις 60.000 προβολές στο διαδίκτυο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια