Επτά στρατιωτικοί νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Τύνιδα

Επτά στρατιωτικοί νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Τύνιδα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον επτά στρατιωτικούς σκότωσε ένας δεκανέας σε στρατόπεδο της Τύνιδας, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από πυρά συναδέλφων του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας, το οποίο διευκρίνισε ότι προσφάτως είχε απαγορευθεί στον δράστη να φέρει όπλο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Τα πυρά προκάλεσαν αναστάτωση στην Τύνιδα, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει από την επίθεση ισλαμιστών ενόπλων στο μουσείο Μπαρντό τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τυνησίας Μπελχάσεν Ουεσλάτι, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ανταλλαγή πυρών «προκάλεσε τον θάνατο επτά στρατιωτικών (...) και του δράστη. Άλλοι δέκα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση». «Επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό του με μαχαίρι, του πήρε το όπλο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των συντρόφων του», είπε.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο δεκανέας αντιμετώπιζε «οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα» και για τον λόγο αυτό του είχε «απαγορευθεί να φέρει όπλα» και είχε «μετατεθεί σε μια μη νευραλγικής σημασίας θέση», ενώ έκανε λόγο περί ενός «μεμονωμένου περιστατικού».  «Οι έρευνες θα δείξουν εάν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ή όχι», είπε, αν και νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Το στρατόπεδο όπου σημειώθηκε η σημερινή επίθεση βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τυνησιακό κοινοβούλιο και το μουσείο Μπαρντό, όπου είχε σημειωθεί επίθεση ισλαμιστών ενόπλων τον Μάρτιο και είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι, οι 21 εκ των οποίων ήταν τουρίστες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM