Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας Facebook Twitter
6

Τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν οι τζιχαντιστές στην αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας στη Συρία, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από υποστηρικτές τους στο διαδίκτυο. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα την Τετάρτη, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

«Η ακρόπολη της Ταντμόρ (η αραμαϊκή ονομασία της Παλμύρας) υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου» έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σε μια άλλη, ένας τζιχαντιστής χαμογελάει ενώ κρατάει το λάβαρο και στέκεται στο τείχος της ακρόπολης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

 

Φόβοι εκφράζονται για την καταστροφή των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει μνημεία σε άλλες περιοχές, καθώς τα θεωρούν «ειδωλολατρικά».

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας Facebook Twitter

Υποστηρικτές του ΙΚ έχουν αναρτήσει επίσης βίντεο στα οποία οι μαχητές ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι στην Παλμύρα για να εντοπίσουν τυχόν στρατιώτες που αποκόπηκαν και έμειναν πίσω, ενώ άλλοι κατέβαζαν πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του πατέρα του. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 200 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη υπερασπιζόμενοι την Παλμύρα.

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας Facebook Twitter

Στο μεταξύ, στο γειτονικό Ιράκ, σιιτικές πολιτοφυλακές και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν σήμερα από μια στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ραμάντι και κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, ανέφεραν ένας αυτόπτης μάρτυρας και ένας ντόπιος αξιωματούχος.

Ενώ όμως οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν το Ραμάντι, την πρωτεύουσα της Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές προωθούνται προς την κατεύθυνση της Φαλούτζα στην προσπάθειά τους να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Θα είναι πολύ κρίμα να καταστρέψουν τα μνημεία της Παλμύρας τα οποία δεν έχω δει ποτέ από κοντά. Η αισθητική τους όμως θυμίζει την εικόνα που έχουμε για την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα οπότε θα είναι σαν να χάνεται κάτι οικείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν πολύ λυπηρό που κατέστρεψαν διαφορετικής αισθητικής μνημεία όπως τα Ασσυριακά στην Νιμρούδ. Γενικά δεν ξέρω αν όσοι ασχολούνται με την προπαγάνδα του κινήματος τους καταλαβαίνουν ότι ο βανδαλισμός μνημείων πλήττει τη δημόσια εικόνα του Ισλαμικού Κράτους. Εκτός αν θεωρούν ότι η ευαισθησία για τα μνημεία αποτελεί ιδιοτροπία των χορτασμένων της Δύσης ενώ το δικό τους κοινό θα ενθουσιαστεί με την αδιάλλακτη στάση έναντι σε οτιδήποτε: άνθρωπο, ιδέα ή μνημείο δεν είναι συμβατό με την δική τους αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ.
Φλώροι οι ισλαμιστές...Αντί να μπογιατίσουν με μαύρο γκράφιτι τη Παλμύρα, σηκώσαν ένα τόσο δα μαύρο σημαιάκι.υγ.Λέτε να είναι ένδειξη οτί είναι βαλτοί προβοκάτορες-ντεμέκ ισλαμιστές;