Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις αστυνομικών με καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό

Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις αστυνομικών με καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 43 άτομα σκοτώθηκαν σε μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις που σχετίζονται με τις ένοπλες συμμορίες στο Μεξικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 42 φερόμενα μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, ενώ νεκρός έπεσε και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο απολογισμός είναι ένας από τους πιο αιματηρούς από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Ενρίκε Πένα Νιέτο τον Δεκέμβριο του 2012 δεσμευόμενος να τερματίσει τη βία των συμμοριών, οι οποίες από το 2007 έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100.000 ανθρώπων.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρίωρη μάχη που ξέσπασε σε ένα αγρόκτημα κοντά στα σύνορα της πολιτείας Μιτσοάκαν με την πολιτεία Χαλίσκο. Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας ενημερώθηκαν για μια «εισβολή» στο αγρόκτημα και πλησίασαν στην περιοχή. Τότε άγνωστοι άρχισαν να τους πυροβολούν.

Αφού έλαβαν χερσαίες και εναέριες ενισχύσεις, οι κυβερνητικές δυνάμεις επικράτησαν και συνέλαβαν τρία φερόμενα μέλη της συμμορίας, ενώ κατέσχεσαν έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και 39 όπλα διάφορων διαμετρημάτων.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν σταλεί στο αγρόκτημα, καθώς ο απολογισμός των νεκρών από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο. Τότε σε ένα αμφιλεγόμενο περιστατικό η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι 22 μέλη συμμορίας είχαν σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με στρατιώτες στο κεντρικό Μεξικό. Παρόλα αυτά η έρευνα που διεξήχθη αργότερα έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς είχαν εκτελεστεί.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι 42 ένοπλοι που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να είναι μέλη του καρτέλ Jalisco New Generation (JNG). Από τον Μάρτιο το καρτέλ αυτό έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 αστυνομικούς, ενώ την 1η Μαΐου μέλη του καρτέλ κατέρριψαν ένα ελικόπτερο του στρατού, προκαλώντας τον θάνατο των έξι επιβαινόντων. Η συμμορία έχει επίσης πυρπολήσει τράπεζες, οχήματα και βενζινάδικα γύρω από τη Γκουανταλαχάρα σε μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ