ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Απειλές δέχεται μαθητής που εξέδωσε τεύχος «Charlie Hebdo» της σχολικής εφημερίδας

Απειλές δέχεται μαθητής που εξέδωσε τεύχος «Charlie Hebdo» της σχολικής εφημερίδας Facebook Twitter
1

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ένας μαθητής λυκείου στο Παρίσι, ο οποίος ως αρχισυντάκτης της σχολικής εφημερίδας εξέδωσε ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο Charlie Hebdo, στα τέλη Ιανουαρίου. Από τότε, έχει λάβει συνολικά επτά απειλητικές επιστολές, δύο εκ των οποίων περιείχαν σφαίρες, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η τελευταία είχε «μία γεύση τελεσιγράφου».

Χθες, καθηγητές του σχολείου έκαναν στάση εργασίας και πραγματοποίησαν συγκέντρωση μαζί με μαθητές, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον 17χρονο Λουί, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το σχολείο Μαρσελέν-Μπερτελό, με 2.300 μαθητές στο παρισινό προάστιο Σεν-Μορ-ντε-Φος, επηρεάστηκε άμεσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι. Ένας μαθητής έχασε τον πατέρα του στην επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, τον διορθωτή Μουσταφά Ουράντ, ενώ ο θείος μιας μαθήτριας σκοτώθηκε από τον Αμεντί Κουλιμπαλί κατά την επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Ο Λουί δημοσίευσε στις 22 Ιανουαρίου μια ειδική έκδοση της εφημερίδας. Το τεύχος είχε τίτλο «Je suis Charlie» και σε αυτό υπήρχαν σύντομα άρθρα, ποιήματα, αλλά κανένα σκίτσο του Μωάμεθ. «Ήταν ένας φόρος τιμής στα 17 θύματα χωρίς διακρίσεις, για τους εβραίους, τους δημοσιογράφους, τους αστυνομικούς», εξηγεί σήμερα ο μαθητής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την επομένη της κυκλοφορίας της εφημερίδας, ο Λουί βρίσκει στο γραμματοκιβώτιο της εφημερίδας έναν φάκελο που περιέχει το πρωτοσέλιδο του περίφημου τεύχους στο οποίο συρραπτόταν ένας αγκυλωτός σταυρός, μια μινιατούρα φέρετρου και μια επιστολή με απειλή θανάτου. Κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα. Συνολικά, έχει δεχθεί επτά απειλητικές επιστολές από τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Λουί «έχει επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά», σύμφωνα με τη μητέρα του, «δεν κοιμάται παρά λίγες ώρες τη νύχτα, δεν βγαίνει πλέον έξω μόνος του και κυκλοφορεί με "δύο δακρυγόνα σπρέι"» συνεχώς πάνω του. Κάθε βράδυ, μετά το τέλος των μαθημάτων, τον συνοδεύουν στο σπίτι ο λυκειάρχης ή ο αναπληρωτής του.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια