ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H απαγορευμένη διαφήμιση της Prada

H απαγορευμένη διαφήμιση της Prada Facebook Twitter
10
H απαγορευμένη διαφήμιση της Prada Facebook Twitter

"H ηθοποιός και μοντέλο Mia Goth μοιάζει με ένα ανήλικο κορίτσι που ποζάρει σε σεξουαλικές πόζες ενώ υπονοείται πως κάποιος την παρακολουθεί πίσω από μια μισάνοιχτη πόρτα." Αυτή ήταν η εκτίμηση του οργανισμού που επιβλέπει τις διαφημίσεις στη Βρετανία, ο οποίος σήμερα απαγόρεψε την καμπάνια της σειράς ρούχων Miu-Miu, που ανήκει στον οίκο μόδας Prada.

H απαγορευμένη διαφήμιση της Prada Facebook Twitter

Tις επίμαχες φωτογραφίες και το βίντεο υπογράφει δημιουργικά ο Steven Meisel και η καμπάνια που προκάλεσε αντιδράσεις δημιουργήθηκε για την καλοκαιρινή κολεξιόν Miu-Miu.

H απαγορευμένη διαφήμιση της Prada Facebook Twitter

Ωστόσο ο ΑSA (Advertising Standards Authority) δεν εκτίμησε το καλλιτεχνικό σκέλος της διαφήμισης και αναφέρει πως το μοντέλο είναι προκλητικό, αλλά το styling που έχει δεχτει την κάνει αν και είναι 21 ετών να φαίνεται ανήλικη με την αρχή να εκτιμά πως δείχνει μικρότερη από 16 ετών. Η ΑSA έκρινε επίσης πως εκτός από το να παρουσιάζεται ένα παιδί σαν αντικείμενο σεξουαλικού πόθου, η όλη σκηνοθεσία προσδίδει ενα ηδονοβλεπτικό ύφος στο σποτ και χαρακτήρισε το σποτ προσβλητικό και ανεύθυνο, πριν το απαγορεύσει.

10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Άντε να γίνονται τέτοια μπας και γίνουν στη μόδα οι πιο τσουπωτές γυναίκες. Αυτή η κοπέλα παραείναι κοκαλιάρα! Σαν κρεμάστρα για τα ρούχα είναι. Γι'αυτό φαίνεται και σαν παιδάκι!
Να μιλούσαν από άλλη χώρα για αυτή την διαφήμιση, να το δεχτώ. Όχι όμως από την Αγγλία, που βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά ανήλικων μητέρων και μονογονεϊκών οικογενειών.Πιστεύω ότι όσοι έχουν ζήσει στην Αγγλία μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα μου. Προσωπικά έχω παρατηρήσει πάρα πολλές φορές κοπελίτσες που δεν πρέπει να ήταν πάνω από 16 ετών να το "κάνουν" στη κυριολεξία στα όρθια στους δρόμους, σαν ζώα σε οίστρο.
Ε ναι τα "παιδια" δεν πρεπει να μαθαινουν για το σεξ ουτε να εκφραζουν με οποιοδηποτε τροπο τη σεξουαλικοτητα τους. Αυτο μεχρι να γινουν 18 χρονων ακριβως! Αυτονοητο βεβαια οι γονεις τους μεχρι αυτη την ηλικια θα προσεχουν τυχον παραστρατηματα βαζοντας τα στον ισιο δρομο."... Υπαρχουν διαφορες πραξεις που η κοινωνια δεν τρεφει δυσπιστια οπως πχ το φαγητο. Κανεις δεν θεωρει σκανδαλωδη την αναπαρασταση τους εστω και αν εχει σκοπο προτρεπτικο. Εαν λοιπον σκανδαλιζομαστε με την εικονα μιας περιπτυξης ειναι γιατι στο βαθος ειμαστε πεισμενοι οτι η σεξουαλικη δραστηριοτητα ειναι κατι κακο" (Ουμπερτο Εκο ->1975) Μονο 40 χρονια πριν δηλ.Ναι ειμαστε πολυ αρρωστοι εμεις που εχουμε απενοχοποισει τη σεξουαλικη πραξη. Δε νομιζεις οτι θα επρεπε να λιθοβοληθουμε για κακη επιδραση στους αλλους και ιδιετερα στους νεους;
Μπράβο έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες. Ειδικά όταν η Miley Cyrus ντύνεται σαν 5χρονο με κοτσιδάκια και παιδικά ρούχα, βαμμένη να θυμίζει νήπιο γλύφοντας ομοιώματα π_ _ _ _ων και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες με μουσική που απευθύνεται σε 12χρονα. Σωστά, τι πουριτανός που είμαι που δε θα ήθελα το παιδί μου (αν κάνω ποτέ) να κάνει σεξ και να ασχολείται μόνο με αυτό από τα 10 του. Δε ξέρω με τι φτιάχνεστε όσοι τα υποστηρίζετε αυτά αλλά για εμένα πάντα αρρωστημένα θα είναι. Αλλιώς να δίνουμε και στους παιδεραστές παράσημα που μυούν τα παιδιά στον κόσμο του σεξ. Άσε ρε!
Η παιδεραστια πως μπλεχτηκε στη συζητηση ουτε που καταλαβα. Σε λιγο θα μας πεις οτι δε φταινε ιοι παιδεραστες αλλα τα μικρα κοριτσακια που προκαλουν. Το παιδι σου ετσι και αλιως θα μαθει για το σεξ. Εκτος και του επιβαλεις να εχει ματια και αυτια παντα κλειστα. Ο φοβος οτι θα κανει απο τα 10 σεξ επειδη το βλεπει ειναι το ιδιο γελιος με οσους μας λενε οτι ενα παιδι που παιζει πολεμικο παιχνιδι θα αρχισει να σκοτωνει. Τελικα ειχα δικιο οτι θεωρεις το σεξ κακο φαινεται απο τη φραση " και να ασχολειται μονο με αυτο." Δεν νομιζω να ειχες θεμα αν ασχολιοταν μονο με κατι αλλο. Ααα και κατι αλλο για να καταλαβεις πια ειναι η διαφορα: Αν δω στο δρομο ενα 13-15 χρονων κοριτσακι να φοραει ενα καυτο σορτσακι ΟΧΙ δεν με καυλωνει γιατι ειναι ενα κοριτσακι. Δεν μου ερχονται ομως σκεψεις οτι τι πουτανα που ειναι και τι γονεις εχει που την αφηνουν να προκαλει. Εσενα ομως σε ενοχλει. Γιατι; Επειδη μεσα σου θεωρεις το σεξ κατι επιληψιμο και για να εχει ισχυ αυτη η θεωρηση πρεπει οσοι δε το θεωρουν να ειναι αρρωστοι. Περαστικα.
Καλά ό,τι θέλεις λες. Παραληρείς πραγματικά. Έβγαλες από το μυαλό σου ολόκληρη συζήτηση που ΔΕΝ έχουμε κάνει, κατάλαβες τι άτομο είμαι και σχολιάζεις μάλιστα αυτά που ΔΕΝ είπα. Δε νομίζω ότι αξίζει συνέχεια σε αυτό το...πανηγυράκι σου. Εσύ πίστευε ό,τι θες κι εγώ θα πιστεύω ό,τι θέλω.