Ζευγάρι φυλακίζεται επειδή έκανε σεξ δημοσίως

Ζευγάρι φυλακίζεται επειδή έκανε σεξ δημοσίως Facebook Twitter
12

 

Ένα δικαστήριο την Δευτέρα έκρινε ένοχο ένα ζευγάρι επειδή έκανε σεξ σε μια παραλία στη Φλόριντα. Η απόφαση πάρθηκε μέσα σε 15 λεπτά. Οι ποινές μπορεί να φτάσουν μέχρι και στα 15 χρόνια φυλάκισης.

 

Ο 40χρονος Jose Caballero και η 20χρονη Elissa Alvarez κατηγορήθηκαν για άσεμνη και άπρεπη συμπεριφορά επειδή έκαναν σεξ σε μια δημόσια παραλία στις 20 Ιουλίου του 2014.

Στο δικαστήριο παίχτηκε ένα βίντεο κατά την διάρκεια της μιάμισης μέρας που κράτησε η δίκη που έδειχνε την Alvarez να κινείται πάνω από τον Caballero με σεξουαλικό τρόπο στο φως της ημέρας. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι τους είδε ένα κορίτσι 3 χρονών.

Και οι δύο τώρα κατηγορούμενοι θα καταγραφούν σαν σεξουαλικοί παραβάτες. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία της ποινής τους αλλά ο εισαγγελέας Anthony Dafonseca δήλωσε ότι θα ζητήσουν αυστηρότερη ποινή για τον Caballero επειδή ήταν στην φυλακή για 8 χρόνια για εμπόριο κοκαΐνης. Η Alvarez δεν έχει προηγούμενη σύλληψη.

 

Ο Caballero ίσως πάρει την ανώτατη ποινή και φυλακιστεί για 15 χρόνια μιας και παρέβηκε τον νόμο σε λιγότερο καιρό από τρία χρόνια από την αποφυλάκιση του.

«Τους κάναμε μια λογική προσφορά, που αισθανθήκαμε ότι ήταν λογική και αποφάσισαν ότι δεν ήταν κάτι που δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη. Παρά το βίντεο και τους μάρτυρες», είπε ο Dafonseca.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του ζευγαριού, Ronald Kurpiers είπε ότι οι πελάτες του είναι «συντετριμμένοι» από την απόφαση.

Αν και ο εισαγγελέας αποκάλυψε ότι θα μιλήσουν με τον δικαστή να δείξει επιείκεια για τα 15 χρόνια φυλάκισης του Caballero, ο Kurpiers είπε ότι αυτό δεν θα αποφέρει κάτι.

«Τόσα θα πάρει», είπε ο Kurpiers. Όταν o Defonseca ρωτήθηκε για πιο λόγο είναι τόσο σημαντική αυτή η υπόθεση, απάντησε ότι είναι σημαντικό η κοινότητα να ξέρει τι δεν πρέπει να ανέχεται στις δημόσιες παραλίες.

 

«Έχουμε να κάνουμε κυρίως με τουρίστες που έρχονται από άλλες περιοχές και χρησιμοποιούν τις δημόσιες παραλίες μας. Χρειάζεται να σιγουρέψεις ότι είναι κάτι που δεν θα περάσει στο περιθώριο. Ότι είναι κάτι γνωστό στην κοινότητα το τι πρέπει να επιτρέπεται και τι όχι».

Οι οικογένειες του ζευγαριού τους υπερασπίστηκαν έξω από το δικαστήριο, λέγοντας ότι η πράξη δεν χρειαζόταν τόσο δημοσιότητα.

«Είναι ένα υπέροχο άτομo», είπε η μητέρα του Caballero, «Υπάρχουν άλλα πράγματα εκεί πέρα έξω για τα οποία χρειάζεται να ανησυχούμε και είναι ακόμη ελεύθεροι άνθρωποι που έχουν κάνει χειρότερα πράγματα».

«Είναι μια 18χρονη γυναίκα με έναν 40χρονο άντρα», δήλωσε ο πατέρας της Alvarez  «Πάντοτε λέω ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι καλύτερες από τους άντρες αλλά ερωτεύτηκαν και έκαναν πολλά λάθη μαζί».

Μέλη της οικογένειας που ήταν μπροστά στην πράξη και ένας αστυνομικός της παραλίας όπως και ο Caballero κατέθεσαν στο δικαστήριο. Η υπεράσπιση είπε ότι οι δυο τους δεν έκαναν σεξ απλά η Alvarez χόρευε πάνω στον Caballero ή τον έσπρωχνε για να ξυπνήσει.

«Δεν χόρευε», ανέφερε η Εισαγγελία «Είναι προσβλητικό για την νοημοσύνη σου να πεις ότι χόρευε».

Ο Kurpiers από την άλλη είπε ότι αφού οι μάρτυρες δεν είδαν γεννητικά όργανα ή διείσδυση και τίποτα από αυτά δεν φαίνεται στο βίντεο το να λέει κάποιος ότι έκαναν σεξ είναι απλά μια εικασία.

«Δεν μπορείτε να εικάζεται. Και για να πείτε ότι είχαν σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να κάνετε εικασίες».

Η Εισαγγελία δεν θεωρεί ότι είναι το έγκλημα του αιώνα αλλά και πάλι είναι παράβαση του νόμου της Φλόριντα.

«Προσπάθησαν να αγκαλιαστούν ή να το κάνουν διακριτικά; Πήγαν κάτω από το νερό όπου ο κόσμος δεν μπορούσε να τους δει; Προσπάθησε η Alvarez να βάλει μια πετσέτα γύρω της ή κάτι τέτοιο; Δεν τους ένοιαζε καθόλου». 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
O tempora,o mores,που λέει και ο asterix!Πού να έρχονταν οι αμερικανοί δικαστές στην Βαλαωρίτου(Θεσσαλονίκη)βραδιάτικα να δουν τί γίνεται!!Εδώ μπροστά μας σ' ένα καθως πρέπει μπαρ παρολίγον να είχαμε διείσδυση!! Ήμουν μπροστινή σειρά σε οπτικοακουστκό υπερθέμα!! Εκτός κι αν είναι παρόντα παιδιά,είναι υπερβολικοί! Κάνα πρόστιμο είναι αρκετό!
15χρόνια επειδή έκανες σεξ σε παραλία;; Έλεος! Θα καταλάβαινα ένα μικρό πρόστιμο σαν πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις, έστω κάποιου τύπου "κοινωνική εργασία" για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως το συνηθίζουν εκεί. Όμως Φυλάκιση;; Τι πουριτανική ταλμπανόκρατία είναι αυτή;; Άσε που αυτή τη στιγμή υπάρχουν ΒΙΑΣΤΕΣ, που είναι καταδικασμένοι με λιγότερα χρόνια από αυτό για την πράξη τους!
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ μόλις διάβασα το άρθρο. 15 χρόνια επειδή έκαναν σεξ δημοσίως? Οκ ναι συμφωνώ να έχουν κάποιες κυρώσεις, καθώς καταπάτησαν τον νόμο και στις παραλίες κυκλοφορούν και μικρά παιδιά, αλλά εδώ οι εγκληματίες καταδικάζονται με λιγότερα χρόνια...
Eπειδής ο πρεζέμπορας είναι,προφανώς,"συστηματικά υπότροπος",για την πράξη του αυτή (σεξ δημοσίως)θα λάβει την μεγαλύτερη δυνατή ποινή καθότι το ανωτέρω θα εκληθφεί ως κακούργημα...Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στην wiki το "3 strikes law".Oι τρεις πρώτες παράγραφοι έχουνε το ζουμί της υποθέσεως...
Αυτό είναι το παράλογο του πράγματος. Πριν από κάποια χρόνια ένας άστεγος που είχε καταδικαστεί άλλες δύο φορές παλαιότερα επάνω στην πείνα και την απελπισία του έκλεψε ένα κουτί μπισκότα από ένα μαγαζί και του επιβλήθηκε η συνολική ποινή για όλες τις καταδίκες του, 20 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Δεν το έκλεψε γιατί ήθελε να το πουλήσει, το έκλεψε γιατί πεινούσε. Και κάπου εδώ καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα απλά έχουν ξεφύγει από οποιοδήποτε μέτρο και λογική.
Dura lex sed lex. Ο νόμος είναι νόμος κι αν είσαι αρκετά μάγκας για να τον παραβιάσεις, πρέπει να είσαι το ίδιο μάγκας για να δεχτείς και τις συνέπειες. Ο άνθρωπος ήταν έξω με αναστολή. Εφόσον την παραβίασε, δεν έχει σημασία αν φασωνόταν μέρα μεσημέρι μπροστά σε μικρά παιδιά, ή αν πούλαγε παράνομα γαριδάκια. Ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα. Δεν είναι όλες οι χώρες Ελλάδα.
Συμφωνώ ότι δεν είναι όλες οι χώρες Ελλάδα, αλλά εδώ (ακόμη) δεν πυροβολούν πισώπλατα οκτώ φορές οι αστυνομικοί κάποιον που τρέχει για να τους ξεφύγει και μετά λένε ότι αντιστάθηκε στη σύλληψη.Να είμαστε άνθρωποι πάνα από όλα και να εξετάζουμε το πνεύμα του νόμου και όχι το γράμμα του μόνο.
Αυτό οτι δεν έκαναν σεξ αλλά χόρευε η αλλη πάνω του είναι πολύ αστείο πάντως. Να ναι καλά η υπεράσπιση, μου έφτιαξε την μέρα. Όσο για τον κύριο, έμπορος ναρκωτικών και υπέροχο άτομο δεν πάνε μαζί έτσι;