ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H Άγκελα Μέρκελ αναγνώρισε την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

H Άγκελα Μέρκελ αναγνώρισε την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
8

Xθες είχαμε την παρέμβαση του Γερμανού Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ, ο οποίος έθεσε θέμα ιστορικής εύθύνης της χώρας του έναντι της Ελλάδας.  Η νέα δήλωση που σήμερα προκαλεί αίσθηση στον γερμανικό τύπο,  έρχεται δια στόματος Μέρκελ η οποία λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου, προειδοποίησε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, αναφέρει πως σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της, η Καγκελάριος έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική (σ.σ. διαχωριστική) γραμμή».

Η Άγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως οι Γερμανοί, έχουν σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη και αντιμετωπίζουν με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκάλεσαν την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού. 


«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με το ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών», για τους οποίους ευθύνεται η Γερμανία στο πλαίσιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
με το καλό να αναγνωρίσει και τον νόμο της βαρύτητας.Οι ιστορικές ευθύνες της ΑγγλοΓαλλίαςς και των ΗΠΑ (με χρηματοδοτήσεις, πολιτική ανοχής, διευκολύνσεων και προσπάθεια εκμετάλλευσης του Χίτλερ ενάντια στην ΕΣΣΔ) να δούμε πότε θα αναγνωριστούν
Μα είπαμε, δεν το πήρε εκείνη, το πήραν οι παππούδες της και αυτοί δεν έχουν καμμία σχέση μαζί της. Επίσης η δικαιολογία αυτή ισχύει μόνο αν είσαι Γερμανός. Αν είσαι Έλληνας δεν πα' να το πήραν το δάνειο οι Πελασγοί θα το χρωστάς ως τον αιώνα τον άπαντα.
Τα λεφτά τέλειωσαν πάμε σε συμφωνία – η γέφυρα του Βαρουφάκη ήταν ο ορισμός του τίποτε – για να μας δώσουν πρέπει να πάρουμε μέτρα, μάλλον η Άγκελα βοηθάει τον Αλέξη να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση στο εσωτερικό και τίποτε παραπάνω.