Ρωσία: Φυλακίστηκαν γυναίκες για twerking μπροστά από μνημείο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ρωσία: Φυλακίστηκαν γυναίκες για twerking μπροστά από μνημείο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
8

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε τρεις κοπέλες επειδή έκαναν twerking μπροστά από μνημείο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια ανάρτησαν το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο.

Το δικαστήριο του Νοβοροσίσκ καταδίκασε δύο από τις χορεύτριες σε φυλάκιση 10 ημερών και την τρίτη σε φυλάκιση 15 ημερών, ενώ δύο ακόμα θα πληρώσουν πρόστιμο κατηγορούμενες για «χουλιγκανισμό». Η έκτη χορεύτρια είναι ανήλικη και δεν καταδικάστηκε.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο «ερωτικός και αισθησιακός χορός τους» αποτελεί ασέβεια προς την ιστορική μνήμη και είναι απαράδεκτος. «Αυτή η ενέργεια που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ιστορική μνήμη είναι απαράδεκτη και κάθε απόπειρα βεβήλωσης μνημείων που έχουν ανεγερθεί προς τιμή των ενόπλων δυνάμεων θα παυθεί αμέσως», επισήμαναν.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, Ρώσοι αξιωματούχοι έκλεισαν μία σχολή χορού, εξαιτίας της δημοσίευσης ενός βίντεο με twerking στο YouTube. Μια επιτροπή διερευνά το συμβάν και πρόκειται να αποφασίσει τις κυρώσεις για τη χορογραφία, υπό τον τίτλο «Winnie the Pooh and the Bees», οι οποίες μπορεί να είναι από κοινωφελή εργασία έως και τρία χρόνια φυλάκιση.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Αν περάσει ο αγωγός από την Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πάνε περίπατο, να δείτε που μέχρι και νόμο ενάντια στην προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο σαν τους Ρώσους, γιατί τέτοιος είναι ο Λαφαζάνης.Τα ανθρώπινα δικαιώματα, βέβαια, δεν έχουν καμία σημασία αν έχουν σχέση με τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα κέντρα κράτησης, των φυλακισμένων στις φυλακές (βλ. φυλακές τύπου Γ, Ξηρός κλπ.)για τα οποία τρώμε πρόστιμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτήν την περίπτωση είναι ακροαριστερά. Φαιδρότητα και υποκρισία. Όταν ορισμένοι σχολιάζουν εμμονικά σε κάθε είδηση την κυβέρνηση, τον σύριζα κλπ. και την είδηση υποβιβάζουν και την κριτική στην κυβέρνηση. Στο προκείμενο: αυτή τη στιγμή στη Ρωσία μπορεί να μπλέξεις για την παραμικρή μλκ και αυτό δεν είναι αστείο. Φαντάζομαι ότι προκύπτει ζήτημα ασέβειας στην πρώτη περίπτωση και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν επιεικείς με κάτι τέτοιο και σε άλλες χώρες (κατά την άποψη μου, μία σύσταση αρκεί). Αλλά στην δεύτερη περίπτωση με την χορογραφία και τον Γουίνι (wtf) απλά άκυρο και επικίνδυνο. Για ποιο λόγο να ασχολούνται καν αξιωματούχοι με κάτι τέτοια;
λευτεριά στις αγωνίστριες του twerking...οι αλληλέγγυες να χορέψουν τσιφτετέλι στον τύμβο του Μαραθώνα...p.s. 40.000.000 νεκρούς είχε η ΕΣΣΔ τον Β' Παγκόσμιο.Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε το νούμερο αυτό.
δηλαδή δεν θα σε ενοχλούσε ενα γλυκανάλατο αισθησιακό χορευτικό μπροστά απο ένα μνημείο της μικρασιατικής καταστροφής, των νεκρών της κατοχής ή ακόμα και στον αρχαιολόγικο χώρο των Δελφών? τα κονέ του Λαφαζάνη σου φταίνε ή οι παρωπίδες σου τελικά?
Μπορεί να τον ενοχλούσε. Κι εμένα θα με ενοχλούσε όπως και πολλά άλλα πράγματα. Η ερώτηση είναι, εσύ θα φυλάκιζες όποιον σε ενοχλούσε αισθητικά (άσχετα από σχόλια περί Λαφαζάνη κλπ);
Κοίτα, δεν είμαι απόλυτος στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και αυτό νομίζω θέμα αισθητικής είναι, άσχετα αν το βαφτίζουμε αλλιώς επειδή έχει να κάνει με ιστορικό μνημείο. Για μένα εντάσσεται στην ίδια κατηγορία "παραπτώματος" με τον τύπο που θα πει κάτι "βλάσφημο" μπροστά σε έναν θρήσκο, με το ομόφυλο ζευγάρι που θα φιληθεί δημοσίως και θα ενοχλήσει κάποιον, με κάθε έναν που κάνει κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει ή έχουμε μάθει ότι "δεν είναι πρέπον". Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για κάτι το οποίο δεν επηρεάζει με κάποιον τρόπο την καθημερινότητά μας, δεν απειλεί την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά απλά δεν μας αρέσει. Κάτι το οποίο θα έχει ξεχαστεί όσο γρήγορα μαθεύτηκε, πολύ απλά γιατί είναι ασήμαντο. Δεν συμφωνώ με την πράξη γιατί τη βρίσκω άνευ λόγου και ουσίας και οι χώροι αυτοί θα πρέπει να φυλάσσονται και αυτά τα άτομα να απομακρύνονται. Αλλά αν αρχίσουμε να φυλακίζουμε κόσμο για τέτοια περιστατικά τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα...Τέλος, το πού επιλέγουμε να δίνουμε ο καθένας το σεβασμό μας είναι προσωπική υπόθεση και αλλοίμονο αν περιμένουμε κάποιον να μας υποδείξει ότι αυτό ή το άλλο πρέπει να είναι το πρέπον και άξιο σεβασμού.