Τουλάχιστον 688 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ

Τουλάχιστον 688 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 688 είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,9 Ρίχτερ που έπληξε το Νεπάλ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Προηγούμενος απολογισμός της αστυνομίας έκανε λόγο για 449 νεκρούς, κυρίως στην κοιλάδα του Κατμαντού καθώς περιορισμένες είναι οι πληροφορίες για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι αρχές αναμένουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού.

Τουλάχιστον 688 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ Facebook Twitter

«Είμαστε εντελώς αποκομμένοι από τις περισσότερες περιοχές της χώρας», δήλωσε ο Ram Narayan Pandey, από την αρχή διαχείρισης καταστροφών στο Νεπάλ.

«Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πιθανόν σκοτωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας και έχουμε λάβει πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές. Η καταστροφή δεν περιορίζεται σε ορισμένες περιοχές του Νεπάλ. Σχεδόν ολόκληρη η χώρα έχει πληγεί», δήλωσε ο Krishna Prasad Dhakal, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ στο Νέο Δελχί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πιο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στη χώρα τα τελευταία 81 χρόνια, προκάλεσε επίσης ζημιές στα γειτονικά κράτη της Ινδίας και του Μπαγκλαντές, καθώς και χιονοστιβάδες στο Έβερεστ. Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από τις χιονοστιβάδες.

Τουλάχιστον 688 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ Facebook Twitter

Ο σεισμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ρηχός» καθώς είχε εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιομέτρων, σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ποκάρα. Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει στο Κατμαντού, μεταξύ των οποίων και ένας ιστορικός Πύργος εγκλωβίζοντας δεκάδες επισκέπτες.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι με κατάγματα σε χέρια και πόδια, ωστόσο ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Τουλάχιστον 688 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ Facebook Twitter
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ