Νέα εξέλιξη στα χακαρισμένα μέιλ της Sony εμπλέκει τον Μπεν Άφλεκ

Νέα εξέλιξη στα χακαρισμένα μέιλ της Sony εμπλέκει τον Μπεν Άφλεκ Facebook Twitter
2

Νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές των μέιλ της Sony δημοσιοποιήθηκε από το Wikileaks. Σύμφωνα με τις συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Μπεν Άφλεκ ζήτησε από τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σόου "Finding Your Roots" που προβάλλεται από το δίκτυο PBS και αναζητά τις ρίζες διάσημων προσκεκλημένων, να αποκρύψουν ένα συγκεκριμένο κομμάτι του γενεαλογικού του δέντρου.

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο με τον Άφλεκ που προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν περιλάμβανε τις πληροφορίες που φέρουν κάποιο πρόγονό του να έχει υπάρξει ιδιοκτήτης σκλάβων. Το δίκτυο αρνήθηκε ότι προέβη σε λογοκρισία για το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Η συνομιλία μέσω μέιλ έγινε ανάμεσα στον executive της Sony, Μάικλ Λίντον, και τον καθηγητή του Χάρβαρντ και παρουσιαστή της εκπομπής, Χένρι Λούις Γκέιτς Τζούνιορ. "Ποτέ κανείς δεν προσπάθησε να λογοκρίνει ή να κόψει τα ευρήματά μας. Τι να κάνουμε; Αυτό συνιστά παραβίαση των κανόνων του PBS, ακόμα κι αν το ζητά ο ίδιος ο Μπάτμαν" ανέφερε σε μέιλ του ο Γκέιτς.

Σύμφωνα με τη δημοσιοποιημένη συνομιλία η πλευρά της Sony πρότεινε την αφαίρεση του επίμαχου υλικού: "Το ερώτημα είναι ποιος γνωρίζει για το υλικό που έχετε βρει και ότι πρόκειται να το κόψετε. Εγώ θα το έκοβα, αν κανείς δεν γνωρίζει γι' αυτό, αλλά αν μαθευτεί ότι λογοκρίνετε το υλικό με βάση τις απαιτήσεις των καλεσμένων, τότε η κατάσταση θα περιπλακεί" φέρεται να απαντά ο Λίντον.

Νέα εξέλιξη στα χακαρισμένα μέιλ της Sony εμπλέκει τον Μπεν Άφλεκ Facebook Twitter
 

Στις 17 Απριλίου, ο Γκέιτς προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό: "Διατηρώ τον έλεγχο της αρχισυνταξίας σε όλα μου τα πρότζεκτ και μαζί με τους παραγωγούς μου, αποφασίζουμε για το τι θα προβληθεί για να έχουμε το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Στην περίπτωση του κ. Άφλεκ, εστιάσαμε στα κομμάτια του γενεαλογικού του δέντρου που θεωρήσαμε πιο ενδιαφέροντα, τα οποία περιλαμβάνουν έναν πρόγονο από την Αμερικανική Επανάσταση, την ιστορία του προ-προ-προπάππου του και τη μητέρα του που πήρε μέρος στις διαδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα το καλοκαίρι του 1964".

Προς το παρόν, ο Μπεν Άφλεκ δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση για την υποκλοπή των συνομιλιών, η οποία συνέπεσε μάλιστα με την κυκλοφορία του πρώτου επίσημου τρέιλερ της επερχόμενης ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, Batman vs. Superman.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ