Πόσοι από τους 231 εκατ. μετανάστες ζουν στη χώρα σου - Διαδραστικός χάρτης

Πόσοι από τους 231 εκατ. μετανάστες ζουν στη χώρα σου - Διαδραστικός χάρτης Facebook Twitter
2

Ο παραπάνω διαδραστικός χάρτης αποκαλύπτει σε ποιες χώρες έχουν μετακινηθεί τα 231 εκατ. μετανάστες σε όλο τον κόσμο.

 

Η Daily Mail που παρουσιάζει τον διαδραστικό χάρτη σημειώνει πως το μεταναστευτικό αποτελεί πια ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές χώρες ιδιαίτερα για όσες βρίσκονται στην Ευρώπη και υποδέχονται κάθε χρόνο πλήθος μεταναστών από την Ανατολή, όπως για παράδειγμα, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ρωσία κ.α.

Τα τελευταία 25 χρόνια στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των μεταναστών που αναζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 80 εκατομμύρια. Ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος και όπως ισχυρίζονται μελετητές η οικονομική μετανάστευση έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το 1995, περισσότεροι από 154 εκ. άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια χώρα κυρίως της Ευρώπης. Ο αριθμός αυτός το 2013 εκτινάχθηκε στα 231 εκατομμύρια.

Παρότι ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις επιδιώκουν να θέσουν ένα τέλος σε αυτή τη διαρκώς αυξανόμενη μετακίνηση ανθρώπων, τα στοιχεία φανερώνουν πως οι χώρες όπως η Αγγλία και η Νότια Ιρλανδία δέχονται περίπου τα καταγεγραμμένα 7,8εκ. μεταναστών.


Οι συχνότεροι προορισμοί για τους μετανάστες είναι η Ρωσία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Ελβετία, και η Σουηδία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
καλό, αλλά υπάρχουν δύο ερωτήματα:1) πως υπολογίζονται αυτά τα νούμερα, αφού δεν υπάρχουν μόνο μετανάστες με χαρτιά στη χώρα, αλλά και πρόσφυγες που δεν είναι γραμμένοι πουθενά;2) δε θα ήταν χρήσιμο να έδινε και ένα ποσοστό επί του ιθαγενούς πληθυσμού της χώρας;
Άλλο οικονομικοί μετανάστες και άλλο πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, έχουν χαρτιά ή διαπιστώνεται εύκολα η καταγωγή τους (γλώσσα, συγγενείς σε άλλες χώρες, κλπ). Ο πρόσφυγας ΘΕΛΕΙ τη νομιμότητα γιατί η προστασία που του παρέχεται είναι μεγάλη και διαφορετική απ' αυτή που παρέχεται στον οικονομικό μετανάστη. Όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες, και αυτοί καταγράφονται (και στην Ελλάδα). Η καταγραφή βοηθάει και τους ίδιους, μιας και σαφώς θα προτιμήσουν να βρεθούν σε χώρες που ήδη υπάρχει είτε κοινότητά τους για να τους στηρίξει ή συγγενείς. Σε ένα νούμερο 200 εκατ. ανθρώπων, αν σου ξεφύγουν 100.000 (που κάποτε θα αναδυθούν), δεν έχει μεγάλη σημασία. Τώρα, οι γηγενεις πληθυσμοί δεν έχουν ουσιαστικά πρόβλημα γιατί οι μετανάστες δεν κάνουν τις ίδιες δουλειές, άρα δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός, τουλάχιστον στην Ελλάδα (εκτός κι αν πήγες να μαζέψεις φράγουλες και σε διώξανε). Η δεύτερη γενιά μεταναστών, αν η χώρα είναι σοβαρή (βλ. ΗΠΑ, Σουηδία, κλπ), ενσωματώνεται σε μεγάλο βαθμό με τους γηγενείς πληθυσμούς. Αλλά αυτό θέλει προσπάθεια και αποφυγή γκετοποίησης (τα χάλια της Γαλλίας). Όπως και νά 'χει, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται όσο η Δύση δεν στηρίζεις (και αντίθετα καταστρέφει) τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Όταν βομβαρδίζεις τη Λιβύη τι περιμένεις; Να κάτσουν οι άνθρωποι να πεθάνουν για να μη δυσκολέψουν τα λεπτά μας αισθήματα; Ή όταν, μέσω των δυτικών εταιριών πετρελαίου ευνοείς τους πολέμαρχους της Β. Νιγηρίας, τι περιμένεις; Να κάτσουν οι άνθρωποι να τους σφάζουν για χάρη του δικού σου πετρελαίου θέρμανσης;Αν η "πολιτισμένη" Δύση δεν αλλάξει τακτική, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να έρχονται. Γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης.