Bρέθηκε βίντεο επιβάτη που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές της αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις

Bρέθηκε βίντεο επιβάτη που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές της αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις Facebook Twitter
16

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύουν απόψε πως στην κατοχή τους έχουν ένα βίντεο - ντοκουμέντο που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή του Airbus στις Άλπεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικοακουστικό υλικό έχει αποσπαστεί από κινητό τηλέφωνο επιβάτη το οποίο αν και βρέθηκε κατεστραμμένο "μίλησε" η κάρτα μνήμης του.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αυθεντικότητά του είναι εξασφαλισμένη και πως έχει διάρκεια μερικών δευτερολέπτων καθώς και πως δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτός που κάνει τη λήψη είναι καθισμένος ή όρθιος. Πάντως η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το βίντεο είναι τραβηγμένο από το πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Το Paris Match αναφέρει πως το βίντεο δείχνει το χάος που επικρατούσε στο αεροπλάνο, πράγμα που σημαίνει πως οι επιβάτες είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε και ίσως τι θα ακολουθούσε. 

Οι άνθρωποι δεν διακρίνονται στο βίντεο, αλλά ακούγονται καθαρά τα ουρλιαχτά τους ενώ αναφέρεται πως η φράση "Θεέ μου"ακούγεται σε διάφορες γλώσσες.

Εκτός από τους πανικόβλητους επιβάτες στο βίντεο ακούγεται τουλάχιστον τρεις φορές ένας δυνατός θόρυβος που προέρχεται από χτύπημα με βαρύ μεταλλικό αντικείμενο, που μάλλον είναι το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, προσπαθόντας να παραβιάσει την κλειδωμένη πόρτα του πιλοτηρίου, κάτι που άλλωστε φέρεται αν έχει καταγραφεί και το μαύρο κουτί.

Σύμφωνα με το Paris Match ακούγονται και οι συναγερμοί του αεροπλάνου ενώ προς το τέλος, μετά από ένα δυνατό τράνταγμα ακούγονται πιο δυνατά ουρλιαχτά και μετά τίποτα.

Κανένα απο τα δύο μέσα δεν αναφέρει αν προτίθεται να δημοσιοποιήσει το βίντεο μέσα στο επόμενο διάστημα.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Eιδα ενα βιντεακι(εχει αποσυρθει απο το youtube αλλα υπαρχει στη zougla) , αλλα θα μπορουσε καλλιστα να ειναι προιον μονταζ.Δειχνει καποια κουνημενα πλανα απο φτερο αεροπλανου+κινητηρα+βουνα και ακουγονται φωνες μεσα.Ουτε ενα πλανο απο το εσωτερικο του αεροπλανου....Απο αυτο που ειδα δεν φαινεται να υπαρχει κατι που να αποδεικνυει την αυθεντικοτητα του....
ειχα δικιο τελικαhttp://ellinikahoaxes.gr/2015/04/02/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-a%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85/
δεν μπορω να καταλαβω και να δεχτω όταν πως εισαι αντιμέτωπος με τον θανατο,οταν πεφτει το αεροπλανο κ σου ανεβαινει το στομαχι στο κεφαλι κ το μονο που μπορεις είναι να κανεις είναι να τσιριζεις,ΑΛΛΑ εχεις την διαυγεια να ανοίξεις το κλειστο κινητο σου κ να τρβηξεις βιντεο!!το ιδιο περιεργο μου φαινοταν κ οσα βιντεο ειδαμε και ξαναείδαμε τοτε με το τσουναμι..δλδ με ποοιο σκεπτικο??????αφου δεν βρηκανε από κινητα κ καμια σελφι την ωρα π πεφτει το αεροπλανο παλι καλα.! (τα ειπα κ ηρεμησα)
Αδερφέ μου, το αεροπλάνο ΔΕΝ κάρφωσε για να πάει το στομάχι του κάθε επιβάτη στο στόμα. Το αεροπλάνο στην ουσία προσγειώθηκε!!! Όμως σε υψόμετρο 6.000 περίπου ποδών, συνάντησε το βουνό και ουσιαστικά σούρθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος.
Άσχετα τι λένε τα ΜΜΕ και ιδίως τα γερμανικά που είναι γνωστά για την προπαγάνδα τους, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε τι διακυβεύεται εδώ πέρα. 1) Η γερμανική Lufthansa 2) Η φιλοσοφία της ασφάλειας των υπηρεσιών και μηχανημάτων που πέρασαν οι Γερμανοί σε όλα τα επίπεδα και ανεβάζουν το κόστος 3) Τι ακριβώς σημαίνει αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. α) Σημαίνει χαμηλότερη ποιότητα ανταλλακτικών ? β) Χαμηλότερη ποιότητα προσωπικού άρα και χαμηλότερους μισθούς? Τι ακριβώς σημαίνει και από που κάνουν έκπτωση ? Είναι ασφαλές τέτοιες εταιρίες ? γ) Αν τα πληρώματα της germanwinds αισθάνονταν σίγουροι για όλα τα παραπάνω γιατί αρνιόντουσαν να πετάξουν ?Είναι προτιμότερο να τα ρίξουν ΟΛΑ σε έναν τρελό για να αποσοβήσουν όλα τα παραπάνω και η υπόθεση καθαρίζει μια χαρά για όλους !
Το ότι τα μαύρα κουτιά και το εν λόγω βίντεο επιβεβαιώνουν την εκδοχή του "τρελού" ή το ότι την Lufthansa την συμφέρει η συντριβή να είναι αποτέλεσμα μηχανικής βλάβης και όχι πράξη πιλότου της το κάνεις γαργάρα.Αντ' αυτού κάθεσαι και γράφεις ηλίθιες θεωρίες συνωμοσίας χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για τα αίτια των περισσότερων αεροπορικών ατυχημάτων.
Σωστότατος ο φίλος!!! Κάποιοι εδώ μέσα, βλέποντας παντού φαντάσματα και θεωρίες συνομοσίας, λένε ότι τους κατέβει. Όπως είπες την LUFTHANSA δεν την συμφέρει το γεγονός της πτώσης του Α/Φ εξάιτίας ενός ψυχάκια υπαλλήλου της. Ας φανταστούν οι κύριοι αυτοί, τον αντίκτυπο που έχει στο επιβατικό κοινό το συγκεκριμένο γεγονός. Χάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η αξιοπιστία της εταιρίας, γεγονός που μπορεί να την οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή, μέχρι και χρεωκοπία.
οι εταιριες low cost εχουν απλα διαφορετικη τοποθετηση στην αγορα. πχ δεν προσφερουν ανεσεις κατα τη διαρκεια του ταξιδιου, δεν προσφερουν εφημεριδες, δεν προσφερουν φαγητο χωρις εξτρα κοστος, δεν προσφερουν ποτα χωρις εξτρα κοστος, πληρωνεις για να εχεις εξτρα βαλιτσα, εαν δεν κανεις check in απο το σπιτι σου θα πληρωσεις αρκετα για να το κανουν για σενα στον γκισε του αεροδρομιου.Εχω βαρεθει να ακουω οτι πχ "η Ryanair εχει φθηνα εισιτηρια γιατι εχει παλια ασυντηρητα αεροπλανα". Η συγκεκριμενη εταιρια εχει τα πιο καινουργια αεροπλανα τα οποια τα ανανεωνει συνεχως.... Αρα τι λεμε;;;Ειναι σαν να λες οτι "δεν ειναι ασφαλες" να πας να ψωνισει στο lidl γιατι "δεν συντηρουνε τα κτηρια τους και θα σου πεσει το ταβανι του καταστηματος στο κεφαλι ή θα πεσουν τα ραφια ή οι ταμιεκες μηχανες ειναι παλιας τεχνολογιας και κανουν λαθος στους λογαρισμους ή οτι εχουν ληγμενα τροφιμα". Το low cost δεν σημαινει χαμηλης ποιοτητας συντηρηση, ούτε ακαταλληλο προιον.
δεν ήταν η sim αλλά κάρτα μνήμης. θεωρητικά έχουν απεριόριστη αντοχή σε πτώσεις και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. λόγω μεγέθους πιθανόν άλλα πράγματα να απορρόφησαν τους κραδασμούς. ακόμα κι αν καταστράφηκε το περίβλημα τους, το τσιπάκι μπορεί να μεταφέρθηκε σε άλλο περίβλημα κι έτσι να κατάφεραν να πάρουν τα δεδομένα από μέσα
Aναρωτιέμαι αν τα συγκεκριμένα έντυπα ξεπεράσουν κάθε ηθικό φραγμό, και δημοσιοποιήσουν το βίντεο, πόσοι ψυχάκηδες κανίβαλοι, θα κάτσουν να το δούν, επιβραβεύοντας την αρρωστημένη αντίληψη των εντύπων για την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Έχει αγριέψει πολύ ο ανεπτυγμένος και μορφωμένος κόσμος.