Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της

Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της Facebook Twitter
2

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκάλεσε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στο βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής: την προηγούμενη Τρίτη το θερμόμετρο έδειξε 17,5 βαθμούς κελσίου (63.5F)! στην βάση Εσπεράνζα της Αργεντινής. Ο καιρός ήταν πιο ζεστός από ό,τι στην Βρετανία.


Οι θερμοκρασίες της Ανταρκτικής αυξάνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη -γύρω στους 2,8 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με έρευνες της Βρετανίας για την παγωμένη ήπειρο.


Το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν αναμενόμενο, την προηγούμενη μέρα που επίσης είχε υψηλή θερμοκρασία, το θερμόμετρο είχε φτάσει στους 17,4 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας ήταν στις 24 Απριλίου του 1961 που το θερμόμετρο έφτασε στους 17,1 βαθμούς.


Παρόλα αυτά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη από την Διεθνή Μετερεολογική Υπηρεσία που θα πρέπει να αποφασίσει αν το βόρειο άκρο όπου μετρήθηκε η θερμοκρασία είναι μέρος της ηπείρου.


Την περασμένη Τρίτη σύμφωνα με μια νέα μελέτη αποκαλύφθηκε ότι στην Ανταρκτική λιώνει 310 κυβικά μέτρα πάγος το χρόνο από τα κομμάτια που επιπλέουν στα όριά της με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη άνοδος στα επίπεδα της θάλασσας.
Η αλλαγή κλίματος είναι μία από τις εννέα οριακές συνθήκες που κάνουν φιλική τη ζωή στον πλανήτη σύμφωνα με έναν περιβαλλοντολόγο και μία από τις τέσσερις που έχουν ήδη αλλάξει.


Το σύστημα λέει ότι η ατμοσφαιρική συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να είναι μέχρι 350ppm αν και πλέον έχει φτάσει στα 400ppm και συνεχίζει να αυξάνεται.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά όλα αυτά, αλλά απο το 2000 δεν παρατηρείται μέση παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, και καλό είναι να σταματήσει αυτό το παραπλανητικό παραμύθι. Το κλιματικό μοντέλο που βασίζεται στην αύξηση το CO2 για την υπερθέρμανση, και δεν λαμβάνει υπόψιν την δραστηριότητα του ήλιου, δεν επαληθεύτηκε, οι παγετώνες στα Ιμαλάϊα αυξήθηκαν, και οι Ωκεανοί ξεκινούν την ψυχρή περίοδό τους.Για περισσότερες πληροφορίες εδώ, έχουν περάσει τρία χρόνια απο τότε, αλλά αυτές οι επιστημονικές αναλύσεις δεν προβάλονται, ΓΙΑΤΙ;http://physics4u.gr/blog/?p=4656