ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στο χάος η Υεμένη - Απομακρύνονται οι ξένοι διπλωμάτες

Στο χάος η Υεμένη - Απομακρύνονται οι ξένοι διπλωμάτες Facebook Twitter
0

Στο χάος βυθίζεται η Υεμένη, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του προέδρου της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και τους σιίτες αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν. Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον σουνιτικό αραβικό κόσμο συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, που έχουν ως στόχο τους Χούτι, αλλά αφήνουν πίσω τους πολλούς άμαχους νεκρούς.

Σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν σήμερα την απομάκρυνση του διεθνούς προσωπικού τους από τη Σαναά. Σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ, περισσότερα από 100 άτομα θα μεταφερθούν σε διάφορες χώρες.

Την ίδια ώρα το πολεμικό ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας απομάκρυνε δεκάδες διπλωμάτες, κυρίως Σαουδάραβες, από το Άντεν. «Οι δυνάμεις του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού εκτέλεσαν την επιχείρηση Τυφώνας για την απομάκρυνση δεκάδων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και Σαουδάραβες», ανέφερε συγκεκριμένα το τηλεοπτικό κανάλι Ελ-Εχμπαρίγια, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής οι εθνικότητες των υπόλοιπων διπλωματών.

Στο χάος η Υεμένη - Απομακρύνονται οι ξένοι διπλωμάτες Facebook Twitter

Παρά τους βομβαρδισμούς, οι Χούτι, που θέλουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της χώρας, κατάφεραν την Παρασκευή να προωθηθούν προς τα νότια της Υεμένης και κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το λιμάνι Σάκρα, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στα παράλια της Αραβικής Θάλασσας.

Στο Άντεν, η κατάσταση είναι χαοτική και τεταμένη, όπως την χαρακτήρισε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, καθώς στην πόλη ομάδες ανταρτών συγκρούονται με μέλη των «Λαϊκών Επιτροπών» που αντιστέκονται στους Χούτι.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM