Stern: Ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να είχε ο 28χρονος συγκυβερνήτης

Stern: Ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να είχε ο 28χρονος συγκυβερνήτης Facebook Twitter
0

Ψυχολογικά προβλήματα  φέρεται να είχε ο  συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus 320, αναφέρει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Stern, επικαλούμενο  εμπιστευτικές πληροφορίες της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, μητρικής της «Germanwings» στην οποία ανήκε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς  προσπαθούσε εδώ και λίγο καιρό να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε. Το περιοδικό αναφέρει ότι κατά την ίδια πηγή για αυτό και διέκοψε την εκπαίδευση του το 2008, όμως λόγω του ιατρικού απορρήτου που ισχύει και μετά θάνατον, δεν είναι δυνατόν να διακριβωθεί η πληροφορία. Για την επαλήθευση της αρμόδιες είναι πλέον οι ανακριτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της της Lufthansa και της Germanwings παραδέχτηκαν ότι οι πιλότοι τους υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, δεν περνούν όμως και από ειδικά ψυχολογικά τεστ, αφού έχουν περάσει τέτοια τεστ στη διάρκεια της εκπαίδευσης. Είπαν επίσης ότι δεν διερευνάται ούτε το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κυβερνήτη ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει και για μεγάλο διάστημα την εκπαίδευση του για άγνωστο λόγο.

Ο εκπρόσωπος της Λουφτχάνσα είπε επίσης ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και σημείωσε ότι στη συνομιλία ανάμεσα σε κυβερνήτη και συγκυβερνήτη που καταγράφηκε, ακούγεται ο κυβερνήτης να λέει στον 28χρονο «τώρα έχεις τον έλεγχο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ