Στη δημοσιότητα το όνομα του «τζιχαντιστή Τζον»

Στη δημοσιότητα το όνομα του «τζιχαντιστή Τζον» Facebook Twitter
2

Το όνομα του «τζιχαντιστή Τζον», του μασκοφόρου εκτελεστή που εμφανίζεται σε βίντεο αποκεφαλισμών αιχμαλώτων του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιοποίησε το BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Εμγουάζι, Βρετανό από το δυτικό Λονδίνο, που γεννήθηκε στο Κουβέιτ και είναι περίπου 25 ετών.

Το όνομά του ήταν γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα νωρίτερα για επιχειρησιακούς λόγους.

Ο Εμγουάζι εμφανίστηκε πρώτη φορά σε βίντεο τον περασμένο Αύγουστο, στο οποίο φέρεται να σκοτώνει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.Στη συνέχεια πιστεύεται ότι απεικονίζεται και στα βίντεο των εκτελέσεων του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, του Βρετανού εργαζόμενου για οργανώσεις αρωγής Ντέιβιντ Χέινς, του Βρετανού οδηγού ταξί Άλαν Χένινγκ, καθώς και του Αμερικανού εργαζόμενου για οργανώσεις αρωγής Αμπντούλ Ραχμάν Κασίγκ, γνωστού και ως Πίτερ.

Σε όλα τα βίντεο εμφανίζεται φορώντας μαύρα ρούχα και μάσκα, καλύπτοντας όλα τα χαρακτηριστικά του, εκτός από τα μάτια.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια