Τρεις μουσουλμάνοι φοιτητές δολοφονήθηκαν στην Νότια Καρολίνα

Τρεις μουσουλμάνοι φοιτητές δολοφονήθηκαν στην Νότια Καρολίνα Facebook Twitter
3
Τρεις μουσουλμάνοι φοιτητές δολοφονήθηκαν στην Νότια Καρολίνα Facebook Twitter
Τα θύματα της επίθεσης Deah Shaddy Barakat, Yusor Mohammad Abu-Salha και Razan Mohammad Abu-Salha

Μία τραγωδία έχει θορυβήσει την Αμερική τις τελευταίες μέρες, μετά τον θάνατο τριών νεαρών μουσουλμάνων φοιτητών που δολοφονήθηκαν χθες στο Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας.

Ο 23χρονος Deah Shaddy Barakat, η σύζυγός του Yusor Mohammad Abu-Salha (21 ετών), καθώς και η αδερφή της Razan Mohammad Abu-Salha, 19, πυροβολήθηκαν στο σπίτι τους από έναν λευκό άνδρα ο οποίος παραδόθηκε έπειτα στις αρχές.


Ο 46χρονος Craig Stephen Hicks είναι ήδη προφυλακισμένος με τρεις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, και η αστυνομία θεωρεί το συμβάν λήξαν υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος για το κοινό.


Ο Dean Shaddy Barakat σπούδαζε οδοντιατρική και ασχολούταν ενεργά με ένα φιλανθρωπικό δίκτυο συγκέντρωσης χρημάτων για τους πρόσφυγες της Συρίας.

Ο γάμος του με την Yusor έλαβε χώρα πριν λίγες μόνο εβδομάδες. Η αδελφή της νεόνυμφης σπούδαζε αρχιτεκτονική.

Οι τρεις νεαροί δέχθηκαν επίθεση μέσα στο σπίτι τους.


Τα κίνητρα του Hicks δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί πλήρως, και δεν είναι σίγουρο αν η επίθεση πρόκειται για έγκλημα μίσους και μισαλλοδοξίας από μέρους του.

Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται από τις αναρτήσεις του δράστη στη σελίδα του στο facebook ο ίδιος εξέφραζε φανατικές ιδέες κατά όλων των θρησκειών, και όχι μόνο κατά του Ισλάμ.


Το θέμα της δολοφονίας δεν καλύφθηκε διεξοδικά στα μεγαλύτερα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, πράγμα που οδήγησε σε μία σειρά σχετικών – οργισμένων- αναφορών και καταγγελιών σε κοινωνικά δίκτυα όπως το twitter που έκαναν λόγο για διάκριση θυμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το CNN δεν είχε καν αναφέρει το γεγονός μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, ούτε καν στο λογαριασμό του στο twitter που αποσκοπεί στην σύντομη αλλά έκτακτη διάδοση ειδήσεων.


Για πολλούς μουσουλμάνους το συμβάν μπορεί να ειδωθεί και ως μία υπενθύμισης της αύξησης της ισλαμοφοβίας στον δυτικό κόσμο μετά το περιστατικό του Charlie Hebdo, ισλαμοφοβία που επικουρείται από την ελλιπή κάλυψη των μέσω σε περιστατικά όπως το χθεσινό.

Οι αντιδράσεις στο ίντερνετ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Επομένως μιλάμε για "θρησκοφοβία" και όχι ισλαμοφοβία. Όπως απαιτούμε από τους θρησκευόμενους να σέβονται τους μη θρησκευόμενους ή τους άθεους, έτσι πρέπει να απαιτούμε και από τους δεύτερους να σέβονται τους πρώτους.Και εννοείται ότι θα έπρεπε να έχει λάβει διαστάσεις το θέμα στα μ.μ.ε.
Τα πράγματα δεν είναι -απαραίτητα- άσπρο/μαύρο.Αν είχε σκοτώσει ανθρώπους διαφορετικών θρησκευμάτων, ίσως θα μπορούσαμε να το πούμε ότι η αντίληψή του περί μίας "μαχητικής αθεΐας" ώθησε τον δράστη. Εφόσον, όμως, σκότωσε 3 μουσουλμάνους (όντας ο ίδιος μη μουσουλμάνος) φαίνεται πως η "θρησκοφοβία" του πάσχει κατάτι περισσότερο από ισλαμοφοβία... Πάντως, δεν νομίζω ότι μπορούμε να "βγάλουμε ετυμηγορία" βάση των ολίγων στοιχείων που παρατίθενται εδώ. Για μία ακόμη φορά τίθεται το θέμα της οπλοκατοχής (που έχει ο κάθε θερμοκέφαλος-ανεγκέφαλος) αλλά κι ένα γενικότερο θέμα της διαχείρισης θυμού από τον θύτη, καθώς ακόμη και μία πιθανότητα φθόνου ως προς τα θύματα, για διάφορους λόγους (ανεργία κ.λπ.)....Εξυπακούεται πως είναι γεγονός το οποίο θα έπρεπε να ακουστεί περισσότερο. Απ' ότι βλέπω η αφορμή ήταν κάποια θέση parking, ελπίζω να μην αναγάγουν την αφορμή σε αιτία.