Στη δημοσιότητα φωτογραφία κρατούμενου στην Αίγυπτο που κάνει απεργία πείνας για ένα χρόνο

Στη δημοσιότητα φωτογραφία κρατούμενου στην Αίγυπτο που κάνει απεργία πείνας για ένα χρόνο Facebook Twitter
0

Η συγκλονιστική εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον αμερικανοαιγύπτιο πολίτη που κρατείται στην Αίγυπτο αν αιμορραγεί από το στόμα καθώς η οικογένειά του εντείνει τις απεγνωσμένες εκκλήσεις προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του.

Ο Mohamed Soltan πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή για πάνω από ένα χρόνο τώρα και η οικογένειά του ισχυρίζεται πως η υγεία του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση. Πρόσφατα ο κρατούμενος άρχισε να δέχεται μια ποσότητα υγρών που τον κρατάνε στη ζωή, αλλά εξακολουθεί να αρνείται τροφή.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στα social media την περασμένη εβδομάδα, τον δείχνει χλωμό και σκελετωμένο με το αίμα στο στόμα και δεν είναι ακόμη γνωστό πώς διέρρευσε ή ποιος την τράβηξε.

Ο Soltan και η οικογένειά του ισχυρίζονται ότι έχουν επανειλημμένα απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για συνδρομή στην απελευθέρωσή του από τη φυλακή, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση.

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφία κρατούμενου στην Αίγυπτο που κάνει απεργία πείνας για ένα χρόνο Facebook Twitter

 

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στον Independent πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την υγεία και τις συνθήκες κράτησης του συμπληρώνοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την απελευθέρωση του με εγγύηση για ανθρωπιστικούς λόγους. Συμπλήρωσε δε πως οι ΗΠΑ θα ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην Αίγυπτο ώστε οι συνθήκες κράτησης και η φροντίδα που λαμβάνει ο κρατούμενος να είναι καλύτερες

Ο κ Soltan είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Οχάιο και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Το 2013 μετακόμισε στην Αίγυπτο. Είναι γιος ενός ηγέτη της απαγορευμένης Μουσουλμανικής Κοινότητας. ο 27χρονος πυροβολήθηκε στο χέρι και εν συνεχεία συνελήφθη στη διάρκεια εκκαθάρισης ενός στρατοπέδου διαμαρτυρίας γεμάτο με υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013. Ο Soltan κατηγορήθηκε για τρομοκρατία και όταν ένας δικαστής αποφάσισε παράταση της κράτησής του ξεκίνησε απεργία πείνας. Στην ακροαματική διαδικασία που ακολούθησε εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου σε φορείο και με τα σημάδια της κόπωσης ευδιάκριτα. Μέλη της ομάδας υποστήριξής του που τον επισκέφτηκαν πρόσφατα ανέφεραν πως ο 27χρονος παρουσιάζει νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, αιμορραγίες και έχει καταρρεύσει ψυχολογικά.

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφία κρατούμενου στην Αίγυπτο που κάνει απεργία πείνας για ένα χρόνο Facebook Twitter

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ