Κάθε Ιανουάριο οι άντρες του Τόκιο διαλαλούν δημοσίως την αγάπη προς τις συζύγους τους

Κάθε Ιανουάριο οι άντρες του Τόκιο διαλαλούν δημοσίως την αγάπη προς τις συζύγους τους Facebook Twitter
3
Κάθε Ιανουάριο οι άντρες του Τόκιο διαλαλούν δημοσίως την αγάπη προς τις συζύγους τους Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια ένα παράξενο "τελετουργικό"- έθιμο έχει προκύψει στην Ιαπωνία.


Κάθε χρόνο στο τέλος του Ιανουαρίου -και με την Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει- οι ερωτευμένοι σύζυγοι της χώρας γιορτάζουν την αγάπη τους προς τις γυναίκες τους σε μία ημέρα που έχει επικρατήσει να ονομάζεται "Love your Wife Day".


Πιο συγκεκριμένα δεν την γιορτάζουν απλά, αλλά την διαλαλούν φωνάζοντας (τσιρίζοντας) με όλη τους τη δύναμη.
Εκατοντάδες άντρες τολμούν κάθε χρόνο να ανεβαίνουν σε μία ειδική σκηνή που στήνεται στο πάρκο Hibiya του Τόκιο και να φωνάζουν μπροστά από άγνωστους περαστικούς και κάμερες εθνικών δικτύων όλα τα γλυκόλογα που κατά κανόνα ντρέπονται να πουν στη σύζυγό τους ιδιωτικώς.


Μία κανονική άσκηση θάρρους, όπως περιγράφεται συχνά η Γιορτή.


Μπροστά σε μια γιγάντια καρδιά από ροζ τουλίπες οι άνδρες παίρνουν σειρά για να εκφράσουν την λατρεία τους ή ακόμα και για να απολογηθούν για ατοπήματα τους.

Κάθε Ιανουάριο οι άντρες του Τόκιο διαλαλούν δημοσίως την αγάπη προς τις συζύγους τους Facebook Twitter


"Ξέρω ότι συχνά σε απογοητεύω και δεν σου λέω ποτέ πόσο σε αγαπώ, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή είμαι ντροπαλός. Σ' αγαπώ και υπόσχομαι να μην ξαναγυρίσω στο σπίτι μεθυσμένος", ακούγεται να λέει ένας σύζυγος.


Το έθιμο ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία περίπου, και βασίζεται στη δυσκολία που παρατηρείται στους Ιάπωνες άντρες να εκφράζουν ανοιχτά την αγάπη τους και άλλα ρομαντικά συναισθήματα.


Στην ιαπωνική κουλτούρα η σεμνότητα και η επιφυλακτικότητα είναι παραδοσιακά αξίες ανώτερες από την ανοιχτή έκφραση της αγάπης, και η τελευταία είναι κάτι ασυνήθιστο ακόμα και μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών.


Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Kiyotaka Yamama -μία από τις εμπνεύστριες της εκδήλωσης- είναι αποφασισμένη να διδάξει στους Ιάπωνες άνδρες ότι η πραγματική ευτυχία μπορεί να βρεθεί και μέσα από την δημόσια εκδήλωση της αγάπης τους για τις συζύγους τους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ